SEZGİN MUMCU'NUN SÖZLERİ NASIL GÜNDEM OLDU?

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, haftasonu gerçekleştirdiği basın toplantısında milletvekili aday listesi ile alakalı sorulan soruya verdiği cevapla siyasi kulislerde tartışmaya sebep oldu.

'Anketlerde ne sonuç çıkacak' sorusuna yanıt veren Mumcu, "Bir kere şunu söylüyor insanlar; milletvekili adaylarını çok önemsiyorlar. Halktan gördüğümüz şey o... Genelde şunu söylüyorlar; 'Reiste sıkıntı yok. Reisi seçeceğiz'. Ama vekil adaylıklarında; 'Milletvekili adaylarını göreceğiz, vekil adayları önemli' diyorlar. Bu konuda Genel Merkezimiz kimi takdir eder, bilemeyiz." ifadelerini kullandı.

Buraya kadar milletvekili aday listesinin önemli olduğunu ve halkın buraya çok dikkat edeceğini vurguluyor. E haliyle kimilerine göre mevcut vekillerin aday olamayacağını ima ediyor. Kimilerine göer mevcut vekillerin listede yer alamayacağını, halktan koptuklarını ima ediyor. Yani vekil listesinden önceki yıllara göre daha çok önemsendiğini ve önemseneceğini vurguluyor.

Tabi bu yorumlar tartışmaları da beraberinde getiriyor.

Belkide başkan bu konuda ciddi şekilde hassasiyetini dile getiriyor.

Herşeye yorumlanır! Ucu açık...

İl Başkanı koltuğunda oturan için bu söylemler böyle kullanılır mı, orası da ayrıca tartışılmaya başlandı! Polemik konusu oldu.

İl yönetim kurulu üyeleri kendi aralarında gelen yorum ve eleştirelere cevap vererek günü geçirdiler.

AK PARTİ GENEL MERKEZİNİ UYARDI

Bu kısımdaki tartışma böyle...

Diğer kısımda ise şöyle;

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, şöyle devam ediyor: "Siz milletvekili adayı olaca mısınız?" sorusuna...

Cevabı şu:

"Bizim düşüncemiz partimizin güçlenmesidir. Partimiz için çalışıyoruz. Dediğim gibi 'genel merkez' belirleyici olacak. Genel Merkezin direktifleri doğrultusunda hareket edeceğiz."

Bizce AK Parti Genel Merkezi Trabzon'a bugüne kadar doğru yaklaşımı hiç sergilemedi! Başkan bu defa çok hassas davranılacak derken devamında genel merkez belirleyici olacak diyor. Bizce Genel Merkeze burada bir uyarı çakıyor: "Sakın ha! Geçmişte yaptığınız hataları yapmayın. Doğru adaylar belirleyin."

Fakat herkes de şunu iyi bilir ki; AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a giden isimleri kendisi belirliyor. Bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan da Trabzon'a eskisi gibi bakacak mı? Anketler yapıp ona göre mi karar verecek! Ki anketler yapılsa, Trabzon'da en şanslı AK Parti'de sizce kimler olur? Şimdi bu soruya biraz kafa yoralım.

O İSİMLERİN İŞTAHINI KABARTTI!

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu konuşurken araya girip, "Trabzon ile alakalı bir anket çalışması yaptınız mı?" diye sorduk.

Başkan Mumcu, "Hayır kendimiz yapmadık ama genel merkezimiz sürekli anket çalışması yapıyor" cevabını verdikten sonra şöyle sorduk, "Peki durum nedir? Sonuç nedir? Trabzon’dan kaç vekil çıkacak böyle bir veri var mı elinizde.."

İşte buradan sonraki bütün cümleleri AK Parti'nin Trabzon'daki kurmaylarını düşman belleyen bir takım isimlerin iştahını kabarttı!

Bakın muhalefetin demiyorum; AK Partiliyim diyen AK Parti'nin sponsorluğunda hayat bulan ama AK Parti'nin Trabzon'daki vekil, yönetici dahil kurmaylarını özellikle yıllardır hedefine koyan diyorum. Sakın ha! Öteye beriye çekmeden okuyun, anlayın. Kafulluk boşa cümle kurmaz!

Şimdi Mumcu'nun o sözlerini aktarıp, yoruma devam edelim:

"Seçim kanunu değişti. Değişen bu seçim kanunu ile Trabzon’da 4 milletvekili almamız zor görünüyor. Yani değişen bu seçim kanunu ile birlikte..."

KOZU VERDİ AMA EKİBİ NE YAPTI?

Başkan burada devam ediyor... Cümlesinin eksi olduğunu anlıyor ve sözlerini şöyle tamamlıyor:

"Son aldığımız oy oranıyla şimdiki seçim sisteminde 4 vekil alınması zor gözüküyor..."

Biz soruyu yeniden soralım dedik.

Başkanın kendini anlatamadığını anladık ve soruyu tekrarladık...

Başkan Mumcu da, "Cumhur ittifakı olarak Biz geçtiğimiz dönemdeki aldığımız oyla şu anki seçim sistemiyle 4 tane çıkaramıyoruz. Yaptığımız hesaplarla.. Daha fazla oy alacağız. Çalışacağız. Çıkaramıyoruz diye değil hamdolsun çalışıyoruz." diyerek cevaplıyor.

İşte bu kısımdan o başta bahsettiğimiz, AK Parti kurmaylarını düşman belleyen ya da belleyenler "AK Parti Trabzon'da 4 vekil çıkaramaz" manşetlerini çektiler.

Haliyle zaten kozu başkan o cümleyi kullanarak verdi! Doğru yani istediğin yere çekilir, başlığa koyulur. Sen koz vermeyeceksin! Ama cümlenin detayında aslında son alınan oyla şu andaki sistemde 4 vekil çıkmaz diyerek bir gerçeği ortaya koydu! Amacı buydu da... Ama bu gerçeği ortaya koyarken ki seçtiği cümle maalesef ki siyasi gaf olarak ona düşmanlık edenlerin de ekmeğine yağ sürmüş oldu!

Bunlar normaldir; siyasette olur da yanındaki isimler, yanınızdaki PR'cılarınız ya da tanıtım medya sorumlunuz; ya da birilerinin iteklemesi ile 'Gece gündüz çalışıyorlar, bizi yalnız bırakmıyorlar' diyerek övülenler, övdürülerek size sunulanlar; işte bu krizlerden sizi çıkarmak için doğru anda müdahale edecek! Müdahalede geç kalmayacak. Algıyı bir tarafa çekmeye çalışanlara karşı hesabından poz verip foto paylaşmadan önce sizi düşünecek bilgilendirme geçecek medyacıları arayacak cümle şöyleydi diyecek yada kısa kısa sosyal medyada bilgiler atacak. Başkan Mumcu’nun işi zor! Gördüğümüz kadarıyla epey eper zor!

ABDULKADİR ÖZDEMİR KÖSTEBEK PEŞİNDE!

AK Parti Yomra İlçe Başkanlığında kulislere yansıyanları ele aldıkça artık gülme krizlerine girmeye başlayacağız. Epeydir böyle, ilginç şeyler oluyor. Şimdide İlçe Başkanı Abdulkadir Özdemir, Kafulluk’a kim bilgi sızdırıyor diye köstebek arıyormuş! Halbuki yazdıklarımız öyle ayan beyan ortada oluyor ki; köstebek olacak kadar yeteneğe gerek yok... -ki kafullukta köstebek olur, yılan çıkar, böcek uçak falan...

Neyse şimdi başkan bu köstebeği ararken şöyle demiş: "Burası yatak odamız, buradan dışarıya bilgi sızmasın... Toplantılarımızı kimse konuşmasın."

Bunu bir eski yöneticiye doğrulattık, bir de eski kurmaylardan birine... Ama kendisini de aradık soralım, böyle bir şey dedin mi diyelim diye; telefonuna bakmadı.

Aradan bir saat geçti, biz bu satırları bitirirken telefon çaldı. Başkan Özdemir, telefonun ucundan 'selam çaktı'.

Biz de ona karşılık verip, "Köstebek arıyormuşsunuz, uyarılar yapıyormuşsunuz" dedik.

O da gülerek, "Köstebek çok" dedi.

Güldü gülmesine de, yukarıdaki 'yatak odası' örneğini tekrarladı. Demek ki bizim kulaklarımız doğru duymuş...

Kalın sağlıcakla. Birkaç gün Yomra konusuna girmeyeceğiz. Başkanla yüz yüze konuşacağız; gelişmeleri de takip edeceğiz. Ondan da değerlendirme alıp öyle yazacağız.

Bu sefer iddiaları yüz yüze teke tek sorup, sonra yorumlarız!

Biraz da başkanı dinleyelim bakalım.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN, VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde verdiği sözü tuttu.

Tarım ve Orman Bakanlığımız, taşra teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere toplam 1800 adet sözleşmeli personel alımı yapılacağını duyurdu.

Tercihlerin ÖSYM Başkanlığı'nca 2-9 Haziran 2022 tarihleri arasında alınması planlanıyor.

Alınacak personel dağılımı ise şöyle olacak:

Ziraat Mühendisi: 253

Veterine Hekim: 392

Gıda Mühendisi: 135

Orman Mühendisi: 86

Su Ürünleri Mühendisi: 51

Balıkçılık Teknolojisi Mühendisi: 15

Harita Mühendisi: 7

Avukat: 24

Laborant: 23

Kimyager: 23

Biyolog: 23

Veteriner Sağlık Teknikeri: 10

Ziraat Teknikeri: 10

Veteriner Sağlık Teknisyeni: 3

Ziraat Teknisyeni: 3

Büro Personeli: 182

Orman Muhafaza Memuru: 190

Koruma ve Güvenlik Görevlisi: 100