AÇIĞA ALINAN CERRAHI BAKIN KİM SAVUNDU? 

KTÜ Tıp Fakültesi ameliyathanesinde  Genel cerrahlardan Prof Dr Serdar Topaloğlu ile 6. Sınıf tıp öğrencisi S. S. arasında geçen krizde öğrenci prof’u başörtüsü nedeniyle ameliyathaneye almadığını iddia etmişti.

Bu da medyaya yansımıştı. Haliyle bu durum gündemde tartışılıyor. Açığa alınan Cerrah “Ben ameliyathaneden başörtüsü için kimseyi atmadım. Ameliyathanenin giyim kurallarını söyledim” diyerek kendini savundu. 

Bu konuyu başından beri takip ediyoruz. Bir de üniversiteden bir Prof ismini vermek istemedi. Ama düşüncelerini bizimle şöyle paylaştı: “Adam binlerce ameliyat yapmış. Kimseden 5 kuruş ameliyat ücreti almamış. Ankara doğusunda yirmiden fazla karaciğer nakli yapmış. Önce nakil işine engel oldular. Şimdi de başka çorap ördüler. İyi hizmet edersen bu cezasız kalmaz” 

Gelinen noktada kim haklı kim haksız soruşturma bittiğinde göreceğiz. 

ERDOĞAN TRABZON’U İKİ BAŞKANA SORAR MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne ajandası geldiğinde. Bu ajandada Trabzon sayfasını açtığında… Trabzon Milletvekili Listesi’ni nasıl şekillendirir?

AK Parti Trabzon Milletvekili aday listesini tamamen mi değişir yoksa bir kısmını mı?

Bu noktada AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu’ya sorar mı? Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na bir ‘Alo’ der mi?
Kulislerde bu konuda iki başkana da sorabileceği söyleniyor.

Bu arada Murat Zorluoğlu vekil adaylığı düşünmüyormuş! Çevresine Trabzon’da çok daha başkan olarak yapacağım işler var diyormuş. 

GÖREVDEN ALDIĞIN BİRİNİN YARDIMCISINI NASIL ATARSIN?

MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar, bir türlü kendisini kabullenmeyen, il başkanı olduğundan bugüne kadar bir türlü aralarında buzların erimediği MHP Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli’yi görevden aldı. 2 gün önce görevden aldığı Gedikli’nin yerine ilçe başkan yardımcısı Engin Ömer Aydın’ı atadı. Aydın Gedikli’nin yardımcısıydı. Bir gün sonra İl Başkanı Ömer Ayar’a çıkan Aydın  önce kabul ettiği ilçe başkanlığını yapamayacağını söyledi. İl Başkanı Ayar ve ekibi şok yaşadı! Neden şaşırdılar ki? Bu siyasi acemeliği İl Başkanı Ayar’a kim yaptırdı? Görevden aldığın bir ismin yardımcısını hangi akılla atıyorsunuz ki? Ömer Ayar il başkanı olarak ilçeyi görevden doğru düzgün alamadı! İlk dersinden sınavda kaldı. MHP Genel Merkezi’nde ancak bu kriz son bulur gibi duruyor. Bakalım gelişmeler neyi getirecek.!

İYİ PARTİ’NİN BEYİN TAKIMINDAN ‘TÜRK’ ÇIKIŞI

İYİ Parti Genel Başkan danışmanı ve GİK Üyesi Şükrü Kuleyin, son günlerde tartışılan ‘Türk’ tartışmasına katıldı. 
‘Ulan’ diye seslenen Kuleyin, isyan etti. 
Tepkisi şu şekilde: 
“Ulan;
Liberal oldunuz,
Muhafazakar oldunuz,
Demokrat oldunuz,
Ümmetçi oldunuz,
Her şey oldunuz da bir TÜRK olamadınız..
Ulan;
Herkesin hakkını savundunuz da,
şu kadim topraklarda yüzyıllardır kanını emdiğiniz,
TÜRK’ün hakkını,TÜRK’ün dilini savunmadınız.!

Ulan;
Batsın siyasetiniz,
Batsın seçimleriniz,
Batsın oy hesaplarınız,
Batsın makam ve mevkileriniz..
Ulan;
Saraylarda süremem dağlarda sürdüğümü,
Bin cihana değişmem şu öksüz TÜRK’lüğümü..
Ben her şeyden evvel bir TÜRK Milliyetçisiyim..
Böyle doğdum böyle öleceğim”

CHP’NİN TRABZON’DA KAFASI KARIŞIK

CHP Trabzon İl Örgütü milletvekili adayı tercihinde belirsizliğe düştü. İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu listede olmayı hatta birinci sırayı istiyor. Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman ‘bende istiyorum’ mesajı veriyor. Haliyle Trabzon’da CHPlilerin kafası karıştı, e bir de vekil Ahmet Kaya var.. eski il başkanı Güzide Önsel Uzun da Ankara’da temaslarda bulunduğu söyleniyor. Trabzon’da CHPliler Ekrem İmamoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu diye ikiye ayrıldılar. Hangi taraf kaybedecek ancak seçimlerde görürüz.