GÜLCEMAL SARP KUYRUĞUNA BENZEDİ 
Trabzon’un en prestijli projesi olacak olan Gülcemal Dolgu Sahasında dün nakliyeciler 200’e yakın kamyonla kontak kapatma eylemi yaptılar. Sebebi şu hafriyatlarını 95 ila 110 lira arasında değişen fiyatlarla buraya ücretli şekilde döküm yapıyorlar. Lakin dolgu sahasında bir sıra var. İçerde dolguyu taşıyacak olan iş makineleri ağırdan alırsa yada yetiştiremezse Sarp Sınır Kapısı’ndaki gibi kuyruklar sahil boyunca görülüyor. Buna bizde sık sık şahit olduk.

GÜLCEMAL’DE DÜN NEDEN KRİZ ÇIKTI NASIL TATLIYA BAĞLANDI
Eylem bir saat sürdü. Trabzon Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile nakliyecilerin görüşmesi 1 saat sürdü ve uzlaşı sonunda eylem sonra erdi. Nakliyecilere “Tamam haklısınız bu kuyrukları eriteceğiz sizi daha hızlı içeri alacağız” dendi. Nakliyecilerde “Bide kontak açıyor yolumuza devam ediyoruz. Ama sözlerini tutun bizi burada mağdur etmeyin” dendi.

GÜLCEMAL DOLGU SAHASI OLMASA NE YAPACAKLAR?
Şu anda Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin izin verdiği iki üç alandan biri Gülcemal Dolgu sahası. Yani şehirde eğer inşaat hafriyatın varsa buraya dökmek zorundasın. Dökmezde başka yere dökersen anında yakalandığında milyonlarca lira ceza ödersin! Bu nedenle zaten başka yere dökmeyin diye kamyonlara belli bir ücret karşılında cihaz da taktırıldı! Nakliyeciler de şunu diyor;  hem Gülcemal’e gel dök diyorsun hemde beni bir kaç gün kuyrukta bekletiyorsun! Başka alternatif yer ver o zaman!

Olan bu..

gülcemal-4

MECLİS ÜYESİ CÜNEYT ZORLU ANINDA OLAY YERİNE GİTTİ
CHP Ortahisar Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu, mecliste bu sorunu gündeme getiren her defasında söyleyen bir isim. Bu nedenle yakından olayı takip ediyor. Oraya basın mensupları gittiğinde açıklamada bulundu. Nakliyecileri dinledikten sonra şunları söyledi; 

“Arkadaşlar burada 200’e yakın kamyon 4 saattire bekliyorlar. Sebebi şu içerde bir dozer var. Bu dozer gelen malzemeyi içeri itecek ondan sonra onlar çıkacak diğerleri girecek.
Yapılması gereken şu içerdeki dozer sayısının  büyükşehir belediyesi tarafından arttırılması gerekiyor. Bu kadar kamyon döküm attığı zaman denize gitmesi zaman alır. Bu kamyonlar içerdeki 10 kamyonun çıkmasını bekliyorlar” 

MEĞER DOZERLERİN BİR KISMI ARIZALIYMIŞ!
Cüneyt Zorlu içerideki dozerlere ne olduğunu sorduğunu ve aldığı cevabı  böyle aktardı: 
Nerede dedim dozerlerin diğerleri?
3 tane dozer olduğunu bu dozerlerin bakımda olduğunu eksik parçaların olduğunu parçaların alınamadığını söylediler. 
Şoför kamyoncu kardeşimiz mağdur durumda. Bir iki sefer atabiliyorlar. Ancak masraflarını karşılıyorlar. 
Bir de burada bir yıkama tesisi kurun dedik. Lastikler çamurlanıyor dışarı çıkıyorlar ve şehre bu pislikler gidiyor.
Bu tesis bir kaç günlük gelirle yapılabilir. Çünkü bu dolgu sahasına hafriyatını getiren küçük kamyon başına 95 büyük kamyon başına 110 lira alınıyor. Rahatlıkla bir kaç günlük aldıkları gelirle bu yağılır.

Bine yakın kamyon giriyor. Yani 100 bin lira günlük geliri var. 200-300 bin liralık tesis burada kurulur. Bud a bir kaç günlük geliridir. 

Kurmamakta inat ediyorlar. Kardeşim yollarım çamur oluyor!

Bunu meclistede bir çok defa dile getirdik duyan olmadı.”

gülcemal-7

BU ŞEHRİN BUNLARLA KAYBEDECEK VAKTİ KALMADI

Trabzonspor - Beşiktaş maçı öncesi böyle bir krizin yaşanması gerçekten Trabzon adına üzücü oldu.

İnşallah böyle krizler bu şehir yaşamaz artık! Bu şehir bunlarla kaybedecek zamanı yok. Artık marka şehir olacak. Gülcemal projesi de hemen toparlanıp hizmete sunulmalı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu sahilde oluşacak araç yığınlarına müsade etmeyeceğini Gülcemal üzerinde bin araçlık otopark yapacaklarını söylemişti. Park yeşil düzenlemesi ile sosyal alanlar oluşturulacağını belirtmişti. Gülcemal projesi Trabzon’un en göze batan yeri ve yıllardır bitmedi. Şimdi bir kaç yıl deniyor! İnşallah bir kaç aya toparlanır. Bir yıl  bile uzun bir süre geliyor bize artık.. Daha bu kötü görüntüyü şehir kaldırmaz..

gülcemal-tartışma-1000x700-1