HANGİ PARTİ TRABZON’DA VİTESİ BÜYÜLTMEK İSTİYOR? 

DEVA Partisi Trabzon’da ciddi bir şekilde sahada olmak istiyor. DEVA Partisi Trabzon İl Başkanı Kubilay Çiçek, il yönetim kurulu ile bu konuda sık sık bir araya geliyor. 
İl Başkanı Çiçek, istediği gibi bir planlama yapamadı!
Bazı konularda istediği şekilde il yönetiminden bazı isimlerden verim alamadı.
Bu konuda dertlendiği kulağımıza geldi.

Ayrıca il örgütünün  temsilcileri Ortahisar sınırları içindeki muhtarlarla görüşme ve randevu taleplerini oluşturmakla meşgul. Muhtarlardan başlayarak, sorunları yerel ağızlardan dinlemek istiyorlar ve üstü kapalı da olsa onların desteğini talep ediyorlar. Ayrıca partinin mahalle temsilcilerini oluşturmada yetersiz kalınıyor şu anda bir çalışma var.

Cumhuriyet bayramı etkinlikleri kapsamında balon, bayrak dağıtılması ve çelenk konulması hazırlıkları yaparak sahaya inmek istediklerini öğrendik.

Partiye yeni katılanların kaynaşması için salı günleri yapılan toplantılara katılımın üst seviyede olması istenirken henüz bu şekilde bir seviyeye ulaşılmadı. .Yeni üye kaydetme konusunda mevcut üyelerden işbirliği isteniyor. 

Öte yandan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcılarının yarın Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde yapacakları basın toplantısı ve tüm ziyaretler sağlık sorunu nedeniyle ileri ki bir tarihe ertelendiği duyuruldu.

AK PARTİ TMO’YA NASIL BASKIN YAPTI?

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu’ya son basın toplantısında TMO’da fındık alımları konusunda bazı sorular yöneltildi.
Bu sorulardan biri de TMO depolarına gittiniz mi oldu?
Sezgin Mumcu biraz da çekinerek, “Hayır henüz gitmedim” dedi.
Biz de şaşırdık, “Şimdiye kadar çoktan gitmeliydiniz” diye cevap verdik.
İşte o konu şu anda gündeme alındı.
Dün AK Parti Trabzon İl Basın bürosu şu bilgilendirmeyi yaptı; 
“Toprak Mahsulleri Ofisinin Arsin Organize Sanayi Bölgesindeki fındık alım merkezini ziyaret etti. 
Fındık alım merkezinde üreticilerle sohbet eden İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu "TMO'nun Arsin Organize Sanayi Bölgesinde bulunan fındık alım merkezini ziyaret ederek hem çalışanlarımıza kolaylıklar diledik hem de vatandaşlarımızın sorun ve taleplerini dinledik. Fındık üreticilerimizin kolaylık sağlamak adına işlemlerin hızlandırılması ve genel sorunların çözümü hususunda üzerimize düşeni yapacağız."dedi.”
Trabzon medyasında bu ziyaret, “AK Parti’den TMO’ya baskın” olarak yorumlandı. 

MEYDANDAKİ O GÖZDE NOKTANIN İHALE TARİHİ DUYURULDU

Trabzon’da Tanjant yolu üzerinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin yeni otoparkı 13 Ekim 2021 tarihinde ihaleye çıkacak. İhaleye çıkacak kesimler dükkanlar. Otoparkın kullanımını Trabzon Büyükşehir Belediyesi yapacak.
Satışa çıktı yalnız Trabzon Büyükşehir Belediyesi 140-150 milyon lira istedi, ama alıcı bulmadı, Başkan Murat Zorluoğlu da büyükşehir belediyesinin otoparkı işletmesi gerektiğine karar verdi.
Otoparktam  bulunan 1 restoran, 1 kafe, 1 ofis, 4 depo, 7 dükkan satılacak.
Büyükşehir belediyesinin bu satışlardan en az 50 milyon lira kar etmesi bekleniyor.
Tanjant Tam Katlı Otopark içerisindeki bu dükkanlar için açılan ihaleye bakalım kimler girecek..
Şimdiden 50 kadar alıcı olduğu belirtildi.

TRABZONSPOR TRİBÜNLERİNDE ‘HUZUR’ OPERASYONU

Trabzonspor takımı zirveye oynarken, yıldız oyuncularıyla adetaya futbol yorumcularına parmak ısırtırken, sanki kulüpte olağanüstü bir durum varmış gibi algı yaratanlar var. Halbuki böyle değil. Son maçta bazı tatsız diyaloglar yaşansa da önemli mesafeler katedildi. 
Abartarak sanki kulüple tribünler arasında sorun varmış gibi davrananlar oldu. Lakin böyle değil. Gerçek böyle değil.
Bakın en son Trabzonspor taraftarları bir araya geldiler. 
Fenerbahçe maçında birlikte tribünleri dolduracaklarını söylediler.
Toplantıya Trabzonspor taraftar grupları, Çılgınlar,
Faroz, Gurbetçi Gençler, Vira, Affetmezler, 
Vakfıkebirler, Trabzonlu Gençler katıldılar.
Bu birleşim ve verilen huzur mesajı, gerçekten çok önemlidir.

AHMET AĞAOĞLU’NA HIRSLANANLAR KİMLER?

Trabzonspor Yönetimi son günlerde önemli işler yapıyorlar.
2010 -2011 sezonunun başını hatırlıyorsunuz. İşte o sıralarda yapılan yönetimsel yanlışlar ve hatalar yapılmıyor hemen müdahale ediliyor. 
Trabzonspor Yönetim Kurulu ciddi şekilde adım adım ilerliyor. 
Bu önemli bir detay.. 
Kulüp içerisinde de profesyonelleşme adına yapılan hamleler takdir ediliyor. Kongreye doğru Başkan Ahmet Ağaoğlu ve yönetimde en büyük gücü Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan ile birlikte, kulübe karşı yapılan her türlü kirli hamleye müdahale ediyorlar.
Trabzonspor şu anda şampiyonluğa en büyük aday. Bu nedenle bu saldırıların olması normal. Büyük kulüpler bu saldırıları püskürtmesini bilir ki.. Ağaoğlu şu anda ilk Başkan olduğu gibi davranmıyor. Daha temkinli daha özenli.. Ve başkan Ağaoğlu’na artık bazıları diş geçiremediğinden epey hırslanmışa benziyorlar.

MURAT ZORLUOĞLU DUBAİLİ FİRMAYA NET KONUŞTU “YA YAP YA ÇIK “

Trabzon’da yılan hikayesine dönen bir proje var..
2015 yılında TTSO ile Trabzon Dünya Ticaret Merkezi’nde yap-işlet-devret modeli ile 5 yıldızlı otel projesi..
Bu projenin içerisinde çok amaçlı kongre salonları, kongre merkezleri, fuar alanları var..
Yomra İlçesi’nde Novotel ile Cevahir AVM’nin karşısındaki bu proje bitmedi.
Hala da netlik kazanmadı. 
İşi alan Dubaili bir şirket ortaklı.. 1 yıl daha ek süre istedi ama belirsiz.. 
2017 yılında 3 yılda bitirilmek üzere başlanan inşaatı hala bitmedi.
Pandemi falan da bahane ediliyor. 
Projenin ortaklarından Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Murat Zorluoğlu, Haber61’den Okan Çıtlak’a, “Bu bir devlet yatırımı değil. Belediyemizin de ortak olduğu dev bir yatırım. Şirket Pandemi dolayısıyla ek süre istemişti, o süre de bu aralar dolacak. Bizim istediğimiz üzüm yemek bağcıyı dövmek değil. İsteriz ki bir an önce bitsin ve bu büyük yatırım Trabzon’a kazandırılsın. Bir süreç başlayacak. Şirket ile oturulup konuşulacak. Bize mantıklı bir açıklama yapılmaz ise tabiki farklı alternatifleri değerlendirmek zorunda kalacağız” diye açıklama yaptı. 

TTSO BAKIN NE DİYOR? 

TTSO Meclis Üyesi Yıldız, Yomra’ya bağlı Kaşüstü mevkiinde yer alan yaklaşık dönümlük alanda Yap-İşlet Devret Modeli ile otelcilik alanında faaliyet gösteren Armada firması ile anlaşma yapıldığını da hatırlatarak, “Hissesinin büyük kısmı DTM ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan alanda 2015’de başlatılan ve 2018’de yani bundan 3 yıl önce bitirilmesi için anlaşma imzalanan inşaatın aksaması Trabzon’da fuar ve kongre turizmini adeta bitirmiştir. Çünkü bu kompleksin içinde kongre ve fuarların yapılabileceği alanlar da yer almakta idi. Bitirme için bir yıl süre de verilmesine rağmen yüklenici firma inşaatı bitirme ile ilgili hiçbir çaba göstermez iken, Trabzon ise sorunu adeta seyretmektedir” dedi.
Muzaffer Yıldız, ana yatırımcı, taşeron firmalara taahhütlerine yerine getirmeyerek, insanların işsiz kalmasına ve sıkıntılara sebep olduğunu bildirerek söz konusu inşaatın tamamlanmaması ile ilgili olarak daha geniş bir bilgilendirmeyi yakında kamuoyu ile de paylaşacaklarını sözlerine ekledi.