KENDİ KENDİNE SANSÜR UYGULAYAN AJANSÇI!

Trabzon medyasında yaşanan bir basıklık kalitesizlik aldı başını gitti. Son yıllarda ne analiz yapabilen var ne bir yorum! Çoğu ajansçılığa dönmüş. Halkın farklı bakış açısı görebileceği bir ahenk ortada kalmadı. Malum Cemiyetin durumundan anlayın.  Otobüs muavininden farksız. Çoğu arkadaşımız dostumuz. Lakin işte dost acı söyler. Ha bir de bu ajanıların bazıları sitelerinden yazılarını kaldırmışlar. Mesela bir başlık verelim.. “Trabzon batıyor kimse umursamıyor” başlıklı yazısını kaldıran kim? Bilin bakalım.. Gülüyoruz bu hallerine ne yapalım. Trajikomik çünkü..

ENTRİKA VAR KUMPAS VAR NELER VAR NELER 

Erkut Çelebi’yi kendi kürsüsünde yalanlayan Yardımcısı Ahmet Kazaz ile Çelebi arasında bir gerilim olduğu iddia ediliyor. Çelebi’nin “Sen nasıl benim laflarımı başkanı olduğum TTSO’da ezersin” diye çıkışmış. Hatta iddiaya göre Çelebi, kendisine kumpas yapıldığı yönünde duyumlar almış. Bir meclis üyesi,”Çelebi koltuğa oturur oturmaz başkanlığı kaybetti” dedi.
Bu arada Başkan Yardımcısı Ali Haydar Baş’a konuları iddiaları sorduğunuzda sessiz kaldı. Bu sessizlikte ilginç geldi bize.. TTSO Trabzon’un kanaat önderi kendinize gelin mübarekler.. 

O SORUYA BAKIN NE CEVAP VERDİ 

Bekir Aktürk’e “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu değil de Ekrem İmamoğlu olsaydı ne yapardın yine aynı tepkiyi verir miydin?” diye soruldu. Cevabı şu oldu:”Evet aynen verirdim. Biz muhtarız İçişleri Bakanlığına bağlıyız. Devletimizin yanındayız. Devletimizin böyle önemli konumda temsil eden makamına yapılan saldırıya karşı aynen dururuz” 

Kırmızı çizgisi net. 

Bu arada Bekir Aktürk ile TiSKi’nin savaşı son sürat sürüyor. Bu konuyu daha sonra ki yazımızda irdeleyeceğiz.

GÖREVDEN ALINACAKTI İSTİFA ETTİ DENİYOR 

Bekir Sıtkı Tarım MHP’den baskı gördüğünü bu nedenle vekil adayı olmak için istifa edeceğini duyurmuştu. Bugün de tutmuş ben nir yere talip değilim diye açıklama yapmış! Akla şimdi şu soru geliyor: MHP Genel merkezi ona acaba sert bir cevap mı verdi? Acaba içerde ne oldu? Bazılarına göre kulislere yansıyan şekliyle mecbur istifa etti çünkü görevden alınacaktı!

EKREM İMAMOĞLU KULİSİ NASIL GÜNDEM OLDU?

Canan Kaftancıoğlu ile Ekrem İmamoğlu arasında ki kavgayı Zafer Şahin yazdı. ODA TV yazarı Hürrem Elmasçı da “CHP içi meseleyi iktidara yakın bir medyacıya kim sızdırdı?” diyerek irdeledi. Yazıyı okuduk. Baya öfkeli yazılmış. Hatta bir satırda “Ah CHP ah, dünya değişti sizin parti içi fitne fesadınız hizbiniz hiç değişmedi.” ifadelerini kullandı. Bir diğer detayda diyorki: Bu sızıntıyı Kaftancıoğlu cephesi yaptı. Çünkü Ekrem İmamoğlu’na zarar veren bir sızıntı. 

Ama yazar bir şüphesini de şöyle dile getiriyor: “Ekrem Bey gibi İstanbul’u yöneten bir siyasetçinin uzun zamandır kavgalı olduğu İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu’na  “Benimle misin, Kılıçdaroğlu ile mi?’ diyecek yetersizlikte olduğunu da hiç ama hiç sanmam.”

Kaftancıoğlu’nun suskunluğuna ise ; “Canan Hanım’ın sosyal medya hesabına baktım. Cübbeli Hoca’dan, sarı çizmeli Mehmet Ağa’ya kadar sosyal medyadan herkese laf yetiştiren Kaftancıoğlu’nun bu iddialara sessiz kalmasını hiç anlamadım” diyerek atıfta bulunuyor. 

Zafer Şahin'in tırnak içindeki cümleleri şöyle:
-Ekrem İmamoğlu’ndan Canan Kaftancıoğlu’na:
 “Bak Kaftancıoğlu, artık tarafını belli et! Benimle misin yoksa Kılıçdaroğlu ile mi?”
-Canan Kaftancıoğlu’ndan Ekrem İmamoğlu’na: 
“Sen benimle nasıl böyle konuşabilirsin. Bu partinin genel başkanı da yönetimi de belli. Adayın kim olacağı, nasıl belirleneceği belli. Sen git önce belediye başkanlığı yap. Bu işlerle uğraşma…”

İşin ilginç tarafı yazının sonunda ki Kars lobisi ifadesi.

Projektörü direkt buraya çekmeye çalışan Oda TV yazarı, iktidara yakın gazete çerçevesinde konuyu yine alıyor.

Nasıl mı?

Bakın: 

KARS LOBİSİ

Kaftancıoğlu-İmamoğlu olayında bahsedilen otel Gümüşsuyu'ndaki CVK hotel. Burası Canan kızımın karârgahı gibiymiş! İlk şaşırdığım bu oldu…
İkincisi Canan kızımın, daha önce de bazı gazetecilere, “İmamoğlu İkinci Erdoğan’dır asla başkan olmamalı” dediği konuşuluyormuş İstanbul’da! Demek ilişkileri bu derece bozulmuş, yazık.
Hiç yazmak istemem ama Kaftancıoğlu’nun İmamoğlu’na “aptal” dediğini de teyit ettim. Ama yüzüne demiyor, bir yakınına telefonda iletiyor.  Siyaset bu, iki kişinin bildiği sır olarak kalmıyor… 
Neler duydum çocuklar neler. Mesela, Ekrem Beye yönelik “Şizofren” ifadesi nereden çıktı? Herkes bunu ilk kez duyduğunu söylüyor. Bunu yazan Karslı Mahmut Övür’e sormak lazım. Ya da Kars gelini Canan Kaftancıoğlu ile sık sık görüşen Mahmut’un yakın dostu Karslı Çapan ailesine mi? Bilemedim şimdi…
Gerçekten bizi saf mı sanıyorlar?
Gün gelecek çocuklar hepsini tek tek yazacağım, bugün bu kadar…”
CHP içinde Ekrem İmamoğlu’nu istemeyen hatta karşı hamleler yapıldığına inanan biriyiz. En son Trabzon ziyareti sonrası yaşananları biliyorsunuz.