MERAL AKŞENER’İN OLAYLI RİZE GEZİSİ 

 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kastederek,  “Netanyahu, Erdoğan'ın İsrail versiyonudur” demişti.

Hemen bu sözleri üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleketi Rize’ye gitti.

Tesadüf mü planlı mı tartışılır. 

Rize İkizdere İlçesi’ne yapımı süren Taşocağı’na karşı eylem yapanlara destek vermek istedi.

Oraya giderken esnaf ziyaretleri de yapma kararı aldı. İlçelerin bir kısmında..

Peki ne oldu? Programını neden yarıda kesti?

İYİ Partili yöneticilerden Tuna Kurt’un demesine göre, programını yarıda kesmedi. Aksine devam etmek istedi polis,”Güveliğinizi alamayız” demişler. Polisin bu tavrına anlam veremediklerini de sözlerine ekledi.

AHABER MİKROFONU NEDEN ORADAYDI DİYE SORANLAR KİM?

Meral Akşener aracından iner inmez ikizdere’de bir vatandaşın tepkisini aldı.

Bu tepki sırasında Ahaber mikrofonu oradaydı.

İYİ Partililer ahaber ekibinin mikrofonu uzattığı anı paylaşarak, “Bu normal bir vatandaş tepkisi değil kurmaca..” imasında bulundular.

Akşener’in partilileri ile Akşener’e tepki verenlerin arbedeleri ekranlara yansıdı.

İYİ Partililere göre programlar çok yerinde kalabalık ve güzel geçti. Sadece bir kaç pürüz vardı. Maksatlı yapıldığı belirtildi.

Diğer taraftan AK Partililere veya Cumhur ittifakına göre Akşener Erdoğan’ı hem Netanyahu’ya benzetip hem memleketine gelmesi aslında en başından yaptığı provokasyon olarak eleştirildi.

İYİ Partililer provokasyonu ‘onlar yaptı’ diyorlar diğer taraf ise karşı tarafı suçlayıp ‘Akşener provokasyon için geldi’ diyorlar.

Siyasi tartışmalar gün içerisinde böyle gelişti büyüdü..

MERAL AKŞENER ZİYARETİ SONRASI İL BAŞKANLARI NE DEDİ?

Rize’de yapılan bu tartışmalar yada arbede sonrası gözler gün içerisinde İYİ Parti Trabzon ve Rize İl Başkanlarına çevrildi. Rize İl Başkanı Ayşegül Akyıldız Özyanık, “Rize’de 3-5 çapulcunun yaptığı provokasyona çok büyük tepki var. Rize’nin her yerinden, her kesiminden arıyorlar, mesaj atıyorlar. Destek mesajları çığ gibi büyüyor. Rize bu şekilde anılmamalıydı diyorlar.

Bunu organize edenlerin elinde patladığını söyleyebilirim.” dedi.

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvveti de, “Buna provokasyon denmez.Dense dense eşkiya şehre inmiş denir.” şeklinde konuştu. 

AK PARTİLİ VEKİLLER DE KARŞI TARAFI SUÇLADI

Karşı taraftan yani Cumhur ittifakından hangi tepki nasıl geldi? Rize Milletvekili Muhammet Avcı , “Kendi ülkenin Cumhurbaşkanına katil benzetmesi yapıp, iki gün sonra onun en çok destek gördüğü, en çok sevildiği ilde, baba ocağında böyle bir program hangi maksatla düzenlenir? Bunun adı provakasyon değil de nedir?” dedi. 

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora da, “Vatandaşı linç ettiler!

Cumhurbaşkanımızı İSLAM düşmanı KATİL NETANYUHUYU benzetti.

Sonrada tahrik eder gibi CB’nının memleketine gitti. Milletle sözlü dalaştı.

Ardından kendisini protesto edenlere saldırı talimatı verdi.

Ne -AK, ne -ŞEN,  ne -ER davrandı…” diye eleştirdi. 

Bir anda nabız yükseldi, atışmalar daha da sertleşmeye başladı. 

HERKES HÜSEYİN ÖRS’E ODAKLANDI ACABA CEVAP VERECEK Mİ DİYE BEKLENDİ 

Bunlar yaşanırken İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs de gece geç saatlerde olaylara ilişkin, değerlendirme yaptı.

Örs şunları yazdı; “ Güç zehirlenmesiyle, bugün bize saldırtılan bir avuç provokatöre en iyi cevabı millet verdi: Cumhurbaşkanı Meral Akşener… Hiç kimse Cesurlar Hareketi Lideri Sayın Meral Akşener’i yıldıramaz ve hiç kimse bizi korkutamaz.” dedi. 

Bu tepkiyi kendi duvarında paylaştı.

MERAL AKŞENER OLAYLAR DIŞINDA NASIL BİR PROFİL ÇİZDİ?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Rize’de moralli bir şekilde geziyi sürdürdü. Kendisine laf atan yada eleştiren yada sert çıkanları es geçmedi. Cevapsız bırakmadı! Hatta üst perdeden en sert cümleleri kullandı. 

 “teröristlerle birliktesiniz” diye laf çakan kadına, “Megri megriyi ben mi söylettim, Osman Öcalan’ın mektubunu ben mi okuttum, hadi oradan” diye cevap vermesi belkide bu gezinin akılda kalan bir kaç cümlesindendir. 

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in geriye kalan ve güne damga vuran iki döviz var! 

Birinde Akşener’e Erdoğan göndermesi var. “Burası Rize. Laf ettirmeyiz Reis’e..” yazıyordu. Diğerinde ise İYİ Parti İl Başkanlığının astığı, “Gelin geldi evimize, şenlik kurdu Rize’mize, hoşgeldin Meral abla, umut oldun hepimize..” İfadeleri yer aldı. 

Bunlar da en çok konuşulan detaylar arasında yer aldı.