TOKİ BAŞKANI TRABZON LİSTE BAŞI MI? 

TOKi Başkanı Ömer Bulut’un Trabzon ziyaretinden sonra siyasi kulisler hareketlendi. 
Özellikle milletvekili adayı olacağı konuşuluyor. Trabzon birinci sıra milletvekili adayı olma ihtimali üzerinde hesaplar yapılıyor.
Zaten birinci sıra için epey bir süredir sahada olanları görüyoruz. 
Başkan Ömer Bulut’u Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görevlendireceği de iddia ediliyor.

Bu arada CHP kanadı bu ziyareti farklı gündemine aldı. Çömlekçi Projesini hatırlatıp eleştirdi.

toki başkanı ömer bulut-1

CHP BÖYLE SESLENDİ; DAHA KAÇ SEÇİM GÖRECEK?

Ortahisar Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Oktay Söğüt’ün getirdiği eleştiri  şu şekilde: 

“Bilindiği üzere, 29 Mart 2009 yerel seçimleri öncesi Prestij Proje denilerek, kentsel dönüşümle, Çömlekçi Mahallesi’nde ultra lüks bir mahalle vaat edilmişti. Fakat üzerinden 13 yılı aşkın bir süre ve üç yerel seçim geçtiği halde bu dönüşüm bitmedi. Önümüzdeki yerel seçimlerden önce bitmeyeceği görülen bu projenin, beşinci yerel seçimlerden önce de bitip bitmeyeceği bilinmemektedir.

13 yıldır bitmeyen bu proje hakkında bir Allah’ın kulu çıkıp ta, neden bitmediğini anlatmadı, bitmemesinin sorumluluğunu üstüne almadı. Fakat sürekli, Belediye başkanından siyasetçisine, bakanından milletvekiline kadar hemen herkes, Çömlekçi projesinin üzerinden caka satıyor. Yok birinci etabı seneye bitecek, yok ikinci etap ihalesi yakında, yok şehrin vitrini olacak. Son olarak ta Toki Başkanı -birkaç gün önce- ‘Çömlekçi en önemli projemiz’ dedi. Ama ne zaman bitecek demedi.

Bilindiği üzere, 31 Mart 2019 yerel seçimleri sonucu Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı olan Murat Zorluoğlu, koltuğuna oturduktan kısa bir süre sonra ‘dönüşüm alanı büyük, ancak 9 hektarlık bir alanda dönüşüm yapabiliriz’ denilerek, kentsel dönüşüm alanı daraltıldı, sonra da Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle acele kamulaştırma kararı çıkartıldı. Bu karalardan sonra artık dönüşüm hızlı ilerler ve kısa bir sürede biter diye beklenirken, kaplumbağa hızından öteye gidilememiş, dağ fare doğurmuştur.

Ülkemizin en büyük yatırımlarından, orta açıklığıyla dünyanın en uzun köprüsü Çanakkale Köprüsü 5 yılda bitti, hizmete girdi. İki kıtayı deniz altından birleştiren Marmaray 9 yılda bitti. Çanakkale Köprüsü, Marmaray gibi büyük yatırımların kısa sürede hizmete açıldığı yerde, Çömlekçi Projesinin 13 yıldır bitmemesi, yakın gelecekte de bitecekmiş gibi görünmemesi bu şehrin en büyük ayıplarından biridir. Bu şehrin, eksikliklerinin, aksaklıklarının, ayıplarının sahibi yok ama fırsatı bulduğunda konuşanı çok.

Kentsel dönüşümün bitmemesi, Çömlekçi Mahallesi sakinlerinin ve hak sahiplerinin uğradığı maddi zarar ve yerinden yurdundan sürülmüş olmaları, prestij denen projenin, prestijini de yerle yeksan etmiştir.”

TRABZON’DA DERİN EKREM İMAMOĞLU KRİZİ Mİ VAR? 

Evet sansür!
Hemde kendi partisi CHP’den.. Aldığımız duyumlara göre Ekrem İmamoğlu ile fotoğraf paylaşmayı bırakın konuşmaktan bile çekinirler oluşmuş.. O’na yakın olup CHP genel merkezince fişlenmekten çekiniyorlarmış. 
Hadi yaaa.. Demeyin?
Kemal Kılıçdaroğlu’nun ekibi Ekrem İmamoğlu’nu hiç sevmezmiş bu yüzden de Trabzon’daki CHP kurmayları temkinli hareket ediyorlarmış. 
Bu iddiaları güçlü kılarcasın sanki o kesime sallarcasına inadına Ekrem İmamoğlu dercesine CHP Trabzon eski İl Başkanı Güzide Önsel Uzun İmamoğlu ile fotoğrafını paylaşıp “Temiz ve cesur yürek ;Türkiyenin yüz akı,yolumuz aydınlık” ifadelerini yazdı. 

ekrem-imamoğlu-860x504-6

BİR FOTOĞRAF PAYLAŞTI DENMEYEN KALMADI

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu aynı zamanda bir doktor. Ameliyata girerken bu sabah meslektaşlarıyla fotoğraf paylaştı. Selfi görüntüsü ekranımıza düşer düşmez aman Allah’ım..
Neler oldu neler?
Eleştirenlerden en gaddarcası mı desek sertçesi falan mı desek..
“İl başkanı ameliyata girerken değil sahada halkın içinde poz verecek.”
“İl başkanı iş yerinde olmayacak! Partisinde ve halkın arasında.. Halkın sokağında..” 
Bu sert eleştirilerin muhalefet kanadından yapıldığını sananlar yanılır!
Anladınız değil mi?

314458021_10225629001223317_1206475664947285317_n