AHMET METİN GENÇ’İN ÇİZDİĞİ PROFİL

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç uzun bir aradan sonra basın mensuplarıyla buluştu. 
Elinde belirli bir planlamada notlardan önce Ortahisar Belediyesi’nin yaptığı hizmete sunduğu projeleri anlattı. Okuduklarını sonra yorumladı.
Başkan Genç’in dün çizdiği profil, sanki Ortahisar Belediye Başkanlığına devam edeecek profiliydi!
Öyle hedefi milletvekili falan yada büyükşehir’e aday olacak bir duruşunu görmedik!
Halinden memnun herhalde..

ahmet-metin-genç-1000x700-1

SADECE BİR İSMİ ANMADI!

Ahmet Metin Genç, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu basın toplantısında 2-3 defa övdü. Hatta Kahraman Maraş caddesi konusunda konuşurken,” Murat Zorluoğlu ile ilk konuştuğumuz konulardan biri de Maraş caddesinin kapatılmasıydı. Şu anda bu yapıldı devam ediyor düzenlemesi. Başkanımıza teşekkür ediyoruz.” Öte yandan Uzunsokak’ın trafiğe kapatılmasını hatırlatıp, “O dönem Uzunsokak’ı kapattıran belediye Başkanı Volkan Canalioğlu’nu ilk arayıp tebrik edenlerden biriyim” dedi. Konuşmasının hiçbirinde eski Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu anmaması dikkat çekti. 

AHMET METİN GENÇ’E HAMLE YAPAN SORU

Basın toplantısında Ahmet Metin Genç’e öyle soru geldi ki ilginç.. Hemde bunu kendisine yakın medyacı sordu! “Ankara’da proje yapılıp Trabzon’a uygulatılıyor” dedi sorunun bir kısmında! Buna karşılık Genç,” Öyle şey olur mu? Burada biz yaşıyoruz biz yönetiyoruz biz proje hazırlıyoruz” demedi! Böyle bir soru soru değil adeta bizim medya tabiriyle gömmektir! Manipülatiftir! Soru sorarken karşındaki ezmektir! Çok enteresandır Genç hiç bu konuda yükselmedi, yine o dingin, ılımlı, orta yolcu üslubunu takındı. Öyle de olur böyle de olur! Olmadı şundan şuraya koyalım! Yok değilse tamam şuraya getirelim! Bu tavır yine hüküm sürdü basın toplantısı boyunca..
Haliyle biz başkanın tavrına  8 yıldır bu şekilde alışıkınız da o’na yakın medyacının böyle bir tavır takınıp soru sormasına şaşırdık..
Pot kırmıştır yada vardır bir çakallığı diyerek geçelim.. Çok da üstünde durmaya gerek yok.. Ama notumuza alalım değil mi? 

NE DEDİK TRABZONSPOR BİR KULÜPTEN FAZLASIDIR!

10-16 yaş aralığında Ukraynalı 155 futbolcu dün Polonya’dan Trabzon’a geldi.
Sporcuları Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Trabzon Havalimanı’nda bizzat kendisi karşıladı. 
Ülkelerinde savaş olan çocuklar tekrar umutlandım. Tekrar o yeşil sahada güvenlice sağlıklı koşmanın keyfini ve heyecanını yaşayacaklar. Futbol oynayacaklar belkide aralarında bir kaç tanesi dünya yıldızı olacak.
Buraya kadar futbol kültürü ve futbol yaşamı üzerine konuştuk!
Bir de insani boyutu var. Trabzonspor böylece ülkesinden kaçan çocuklara sığındığı bir ev olmuştur.
Bir liman olmuştur! Türkiye’de bunu yapan tek kulüp olmuştur. Tarih kitapları yazacaksa not düşecekse bunu düşecektir. 
Ne demiştik Trabzonspor bir kulüpten fazlasıdır. 

ahmet-agaoglu-tffnin-sahsiyetine-zarar-verecek-elestirilerde-kurum-zarar-gorur_4665_dhaphoto1

KORAY AYDIN PARTİ’NİN BAŞINA MI GEÇECEK?

İYİ Parti’de Meral Akşener’in A takımını değişmesi Trabzon’da farklı yankılandı. Türkiye genelinde epey sallantı oldu ama Trabzon başka. Çünkü bir isim Yavuz Ağıralioğlu diğeri Koray Aydın. Yavuz Ağıralioğlu görevden alını. Koray Aydın ise teşkilatlardan siyasi işlere kaydırıldı. 
Haliyle epey yankılanması normaldir. Trabzon’da konuşlulan 2 senaryo var.İYİ Parti il başkanlığı koridorlarından gelen bilgilere göre Meral Akşener Cumhurbaşkanı adayı olacak. Bu nedenle partinin başına biri geçecek o da Koray Aydın. İkincisi ittifak görüşmelerine artık Koray Aydın katılacak halan daha etkini sözü kılıç gibi kesen bir isim. Yani İYİ Parti koridorları Koray Aydın’ın yine etkin olduğunu düşünüyorlar. Sorun olmadığını belirtiliyorlar. İyi niyetliler. Tam tersinin düşününenler de yok değil! 

koray aydın

MERAL AKŞENER BEN LİDERİM DEDİ ! 

Konuyla alakalı en çarpıcı yorum HaberTürk Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya’dan geldi. İYİ Parti’de alınan kararı Akşener’in partiyi oturtmak istediği siyasi çizgiyle ilgili olduğunu olarak yorumladı. Koray Aydın’ın ülkücü geçmişi ve teşkilatlarda MHP kökenlilere öncelik verdiği biliniyor. Sarıkaya, Akşener’in bu hamleyle partiyi “milliyetçi” değil merkezde bir parti yapma adımı attığını ifade etti. 
Sarıkaya’nın yazısının en çarpıcı bölümü şu şekilde; 
“Ankara’da dün değişiklikler ile ilgili İYİ Partililer dahil farklı siyasi görüş ve kesimlerde bulunan isimlerle konuştuğumda şu iki cümle öne çıkıyordu:
“1- İYİ Parti’nin bundan böyle tek lideri var; Meral Akşener… 2- Akşener merkez parti olma yolunda üçüncü ve en önemli adımını attı…”

meral-akşener-9-kasım-2021

GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ’I TÜRK FUTBOLUNDAN UZAK TUTUN

Türk futboluna en çok zarar veren, en çok içinde türlü oyun oynayan kim deseler? İlk üç isim say deseler. İlk üç isimden mutlaka biri Göksel Gümüşdağ’dır. Erman Toroğlu, son yazısında Gümüşdağ’a, “Masken düştü, federasyon başkanı olmak için uğraşıyorsun” diyerek seslendi. 
Göksel Gümüşdağ’ın külliyede bir lobisi, kulisi var. Bu konuda ciddi şekilde bir şeyler yapılmalı! Eğer Türk futbolu yine onun eline yada onun belirlediği bir iradenin hükmüne geçerse, facia olur. Zaten Türk futbolunun değer kaybetmesinin sebebi taa kendisidir! Bu nedenle ülke ekonomisi zarar görmüştür. Türkiye futboldan büyük kar elde etmesi gerekirken düştüğü durum ortadadır! Yine Türk futbolunu Trabzonspor kurtarıyor. Hemde tüm imkansızlıklara rağmen, imkan yaratıp… Tekrar diri, yıldız yetiştiren örnek bir kadro kurmuştur. Özkan Sümer’in dediği gibi; “Bu ülke bir gün Trabzonspor’dan özür dileyecektir. “

0x0-son-dakika-erman-toroglundan-cok-konusulacak-sozler-bu-yaziyi-okudugunuzda-kucuk-diliniz-yutacaksiniz-1648707189957

NE BİLELİM BİRAZ GARİPSEDİK!

Koray Aydın’ın Trabzon ziyaretinde ilginç bir medya detayı kulislere yansıdı. İYİ Partili Koray Aydın belirli gazeteleri, yada medya kuruluşlarını ziyaret etti. Trabzon medyasında bu konuşuldu tartışıldı. Neden belirli gazetelere gidildi? Bu organizasyonu kim yaptı? Trabzon medyasında bu ayrımcılığa kim kalkıştı? Tartışılırken bu soruların cevabı olarak da İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs çıktı. Örs yapmış programları ve belirli yerlere getirmiş! E doğrudur kendine yakın gördüğü yerleri seçmiştir de Koray Aydın gibi bir lideri kendi vizyonunda sınırlamak ne bilelim biraz garipsedik!

BAYRAKTAR HANGİ GAZETECİDEN TAZMİNAT ALACAK? 

Sözcü Gazetesi yazarı Çiğdem Toker, İHA ve SİHA’nın yaratıcıları Selçuk Bayraktar ve Haluk Bayraktar tarafından tazminata mahkum edildi.
Olay 2019 yılında başladı!
Toker, 2019 yerel seçimi döneminde 
Bayraktar kardeşlere ait olan T3 Vakfı'nın İBB'den para aldığını iddia etti. 
Bayraktar kardeşlerini bunu iftira olarak niteledi ve mahkemeye gitti.
Mahkeme sonuçlandı! Toker 30 bin TL tazminata mahkum edildi.
Toker, Türkiye Basın Yayın ve Matbaa Çalışanları Sendikası'nın destek açıklamasını #UNUTMAYIN etiketiyle sosyal medya hesabından paylaştı. 
Toker'e, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'dan sert yanıt geldi.
Küçükçekmece 10 Asliye Hukuk Mahkemesi, Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker'in TÜGVA, TÜRGEV, T3 Vakfı, ÖNDER İmam Hatip Derneği, İlim Yayma Vakfı, Ensar Vakfı'nın bulunduğu dernek ve vakıfların İBB tarafından para aldığına ilişkin köşe yazısındaki iddiaları nedeniyle 30 bin TL tazminat ceza ödemesine hükmetti.
T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, sosyal medyadan, "Yalancının mumu yatsıya kadar yanar.. Bu, 2019 yerel seçim döneminde vakfımız aleyhine başlatılan kirli kampanyayı ve İBB'den para aldığı yalanını ilk yayan gazeteci müsveddesi. Gazetecilik; yalancılık, sahtekarlık, yüzsüzlük, arsızlık da değildir!" yorumunu yaptı.
Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ise, "Kurucuları dışında hiçbir kişi/kurumdan tek kuruş bağış veya tahsis kabul etmeyen bir vakfa alenen iftira at, hakikati görmezden gel, mahkemelerde iftira attığın tescillensin, üstüne bir de utanmadan unutmayın yaz. İftira kampanyasını başlatan bu müfterinin arsızlığı unutulmasın" değerlendirmesinde bulundu.