Haberlobi - Haber Servisi // İYİ Parti kurucularından ve GİK üyesi Şükrü Kuleyin, son zamanlarda Trabzon'a gelen yabancı turistler üzerinden başlatılan karalama kampanyalarına sert çıktı.

"Günlerdir mevzu edilen Arap turistler ile ilgili karalama kampanyaları başta olmak üzere, çok açık yazıyorum ki siyasette ve sporda Trabzon düşmanlığı oluşmaktadır." ifadelerini kullanan Kuleyin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Uzun yıllar Turizm ve Otelcilik yapan birisi olarak iki kelam etmek istiyorum... Günlerdir mevzu edilen Arap turistler ile ilgili karalama kampanyaları başta olmak üzere, çok açık yazıyorum ki siyasette ve sporda Trabzon düşmanlığı oluşmaktadır. Her vesile ile bir şekilde Trabzon'a karşı oluşan algılar her konuda olduğu gibi bu konuda da istismar edilmektedir. 'Yok Arapça tabela, yok Arap turistlerin zararları, yok Trabzonluların milliyetçiliği nerede', gibi..."

'Şehrimizin şartları Ortadoğu vatandaşlarını bölgemize çekiyor'
"Beyler, öncelikle şunu belirteyim ki, Trabzonlular milliyetçiliklerinin ve vatanseverliliklerinin sadakasını verseler size çok gelir... Bu ne biçim bir önyargı...! Şehrimizin iklim şartları, tesisleşmedeki önceliğimiz ve havalimanımızın varlığı, Ortadoğu ülkelerinin vatandaşlarını bölgemize çekmektedir."

'Antalya'da Ruslar'ın ev almasından rahatsız olmayanların, Trabzon'da ev alan Ortadoğulu vatandaşlardan rahatsız olması samimiyetsizliktir'
"Yazları müthiş bir turizm sezonu yaşayan şehrimizin ekonomisi canlanmakta, hele bu kriz dönemi esnafımız nefes almaktadır. Elbette eksiklikler, yanlışlar ve istismarlar vardır. Bunlar için çalışmalar yapılmalıdır. Bunun için de eğitim ve altyapı eksikliklerimiz vardır ama Alanya ve Antalya'da ev alan Avrupalı ve Rus'tan rahatsız olmayanların, Trabzon'dan ev alan Ortadoğulu vatandaşlardan rahatsız olması samimiyetsizliktir."

'Turizmin ve turistin milliyeti ile dinş olmaz'
"Bu işin siyaseti olmaz. Bu iş ülke menfaati meselesidir. Özellikle şunu belirtmek istiyorum; 'Büyük milletlerin küçük milliyetçilikleri olmaz'. Gidin Almanya'da Berlin'e; oradaki Türkçe tabelaları görün. Belçika'ya gidin, oradaki Emirdağ tabelalarını görün. Az kendinize güvenin. Korkmayın Araplara Trabzon'u teslim etmeyiz. Ha bu arada üç tane Arapça tabeladan da Türklüğümüzü kaybetmeyiz. Bırakın Trabzon'un ve Trabzonspor'un yakasını... Bu kadar insanımıza yüklenmeyin ve her sahadaki başarılarını küçültmeye çalışmayın. Özellikle şampiyonluklarımızı hazmedin! Son sözüm ise, 'turizmin ve turistin milliyeti ile dini olmaz!' İYİ hafta sonları..."