CHP lideri Kılıçdaroğlu, 9-13 Ekim tarihleri arasında ABD'ye ziyarette bulundu. Ziyaretin amacı teknolojik ve bilimsel gelişmelere yönelik görüş alışverişleri olarak açıklandı.Kılıçdaroğlu'nun ABD gezisinin ardından İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Erozan'ın başını çektiği bir heyet de ABD'ye gitti. ABD’ye gerçekleştirilen gezi 6'lı masada krize neden olurken İYİ Parti ve CHP'li isimler arasında sert tartışma yaşandı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun,  ABD'de kimseye haber vermeden tam bu noktalarda 8 saat ortadan kaybolması tartışmaları beraberinde getirirken Kılıçdaroğlu bu durumu "hamburger yemeye gittik" sözleriyle açıklamıştı. 

Kılıçdaroğlu'nun ardından ABD'ye giden İyi Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı emekli Büyükelçi Ahmet Kamil Erozan Kılıçdaroğlu'nun sözlerine atıfta bulunarak, ''ABD'ye hamburger yemeye gelmedik'' dedi.

Öte yandan CHP cephesinden de yanıt gecikmedi. İBB ve Bakirköy CHP Belediye Meclis Üyesi Nadir Ataman Erozan'a, "Bugün Milletvekili olmanızı Kılıçdaroğlu'na borçlusunuz. Yoksa hayatınıza Emekli Büyükelçi olarak devam edecektiniz." sözleriyle tepki gösterdi. 

İyi Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı emekli Büyükelçi Ahmet Kamil Erozan ve yardımcısı Mehmet Ali Karamemiş'ten oluşan İyi Parti heyeti, temaslarda bulunmak üzere ABD’ye gitti. 

''VALLAHİ BİLLAHİ HAMBURGER YEMİYORUM''
Neden ABD'ye gidildiğini aktaran İyi Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı emekli Büyükelçi Ahmet Kamil Erozan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretine atıfta bulunarak ''ABD'ye hamburger yemeye gelmedik'' ifadesini kullandı.

"MİLLETVEKİLİ OLMANIZI KILIÇDAROĞLU'NA BORÇLUSUNUZ"
İttifakta yeni krize yol açan bu göndermeye CHP kanadından cevap gecikmedi. İBB ve Bakirköy CHP Belediye Meclis Üyesi Nadir Ataman, Erozan'ın yapmış olduğu göndermenin diplomatik nezakete ve masa kurallarına sığmadığını belirterek "Sayın Büyükelçi, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik yaptığınız Hamburger göndermesi diplomatik nezakete de, masa hukukuna da sığmaz. Ayrıca bugün Milletvekili olmanızı Kılıçdaroğlu'na borçlusunuz. Yoksa hayatınıza Emekli Büyükelçi olarak devam edecektiniz." dedi.

NE OLMUŞTU? 

ABD gezisi sırasında Kılıçdaroğlu'nun 8 saat basından uzak kalması herkesin dikkatini çekmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP lideri "Hamburger yemeye gittik" demişti.

Kılıçdaroğlu o seyahati şu ifadelerle anlattı: “Kimsenin haberi olmaması lazım, normal çalışmanıza devam edin, havaalanına arkadaşları gönderin. Havaalanında ‘Genel başkan başka yere gitti, yetişirse gelecek’ diye söyleyin' dedim. Bindik arabaya, New York’a geldik. Yeri bulmak için biraz dolaştık. Sonra yeri bulduk. İçeri girmedik. Arabayı bir yere koyduk. Gürültü var tabii.

"BENZİN İSTASYONUNDAN HAMBURGER ALDIK"

Çekim yaptık. Hemen bindik araca Washington’a doğru geldik. Benzin istasyonuna uğradık hamburger almak üzere. Burada kimse beni tanımaz diye geziyorum. Birisi 'Sizinle fotoğraf çektirebilir miyiz?' dedi. 'Türk müsün?' dedim. 'Türkmenistan'danım' dedi. 'İyi gel bakalım' dedim."