Kahramanmaraş merkezli büyük felaketin üzerinden 20 gün geçti...

6 Şubat günü yaşanan 7.7 ve 7.6'lık iki büyük deprem, 44 binin üzerinde vatandaşımızı hayattan kopardı.

Tarihin en büyük depremlerinden biri olarak nitelendirilen felaket, 11 ilde hissedildi.

Şimdilerde afette evlerini kaybeden vatandaşlar için çadır ve konteyner kentler kurulurken, tüm Türkiye tek yürek olarak yaraları sarmaya başladı.

icisleri-bakani-suleyman-soyludan-deprem-sonrasi-asker-cikmadi_a01ca935

Mehmetçik sahada 

Devlet-millet iş birliği ile çalışmalar yürütülürken, kahraman Mehmetçik de bölgede büyük bir mücadele ortaya koydu.

Ulaşılmaz dağlık alanlara ihtiyaçları ulaştırdı, arama-kurtarma çalışmalarına katıldı, çadır kurdu, asayişi sağladı, sınır bölgelerini korudu, 7'den 70'e depremzedelerle ilgilendi...

icisleri-bakani-suleyman-soyludan-deprem-sonrasi-asker-cikmadi_a01ce120

Bakan Soylu'dan iddialara net yanıt

Hassas dönemlerden geçerken çeşitli provokasyonlar da yapıldı. Bunlardan biri de Mehmetçik'in deprem bölgesinde olmadığı yönünde asılsız iddialar oldu.

İçişleri bakanı Süleyman Soylu, ortaya atılan yalan iddialara Diyarbakır Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’ndeki toplantıda yanıt verdi.

icisleri-bakani-suleyman-soyludan-deprem-sonrasi-asker-cikmadi_a01ca141

"Askerimiz, jandarmamız, polisimiz zaten teyakkuz halinde"

Muhalefet kanadından gelen, ‘Deprem sonrası asker çıkmadı’ iddialarına net bir şekilde yanıt veren Bakan Soylu, şu ifadeleri kullandı:

Deprem sabahı askerin çıkmasına müsaade edilmedi diye speküle edildi. Biz depremin yaraları sarabilmek ve burada deprem travmasından etkilenen vatandaşlarımızın buradan travmalarını ortadan kaldırabilmek için topyekun mücadele ederken birileri de yalan mücadelesine devam ediyorlar. Deprem saat 04.17’de oldu, biz saat 05.00 gibi AFAD’daydık.

04.21’de Cumhurbaşkanımıza depremle ilgili ilk bilgiyi verdik. Ki o zaman deprem merkeziyle ilgili tam çözülme olmamıştı, deprem çözüldü, 7.7 olduğunu kendilerine arz ettik ve biz hemen AFAD’A geçiyoruz dedik. 4’üncü seviye alarm verdiğimizi söyledik, uluslararası yardım istediğimizi söyledik. Uluslararası yardım istediğimiz yerde kendi askerimiz, jandarmamız, polisimiz zaten teyakkuz halinde.

icisleri-bakani-suleyman-soyludan-deprem-sonrasi-asker-cikmadi_a01cd152icisleri-bakani-suleyman-soyludan-deprem-sonrasi-asker-cikmadi_a01cc961