Sezona "Garmagudal" oyunuyla giren Tiyatro Zinos yeni yılda da Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinde sahne almaya alıyor.

İbrahim Kavzoglu'nun metin düzenlemesini yapıp yönettiği müzikli güldürü 19 Şubat Pazartesi günü saat 20.00'de seyircilerin karşısına  çıkacak.

Beş skeçten oluşan oyunda Mustafa Kaya, Kemal Ayvaz, Nuray Taflan, Sonay Bal Sezen, Yunus Emre Kahraman ve Pınar Kılıç seyircileri güldürüp eğlendirmeye devam ediyorlar.

Whatsapp Image 2024 02 14 At 08.48.14

Yöremiz insanını anlatmayı amaç edinen ekip bu oyunda fanatik Trabzonsporlu bir genç ile ailesine daha iyi bir yaşam sağlamak için İstanbul'a giden Trabzonlu bir kahveciyi oyunun merkezine oturtmuş. Günlük yaşamda hayatımızın içine giren insanları sahneye taşıyan Zinos oyuncuları seyircilerin ilgisinden çok memnun. Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinde koltuklar numaralı olmadığı için rezarvasyonla yerlerini ayırtan seyirciler salona geldiklerinde  adları yazılan koltuklara oturuyorlar.

Tiyatronun kurucularından ve oyunun yönetmeni İbrahim Kavzoğlu'na; "Seyircilerin bu ilgisini neye bağlıyorsunuz?" sorusunu yönelttik: "Biz yola çıkarken önümüze hedefler koyduk. Trabzon'da tiyatro sanatına katkı yapmak, gençleri sanatla buluşturmak, yöremizi ve insanımızı anlatmak. Oyunlarımızı genelde, bünyemizdeki yazım ekibiyle kaleme alıyoruz. Gündelik hayatı, gözlemlediğimiz olayları ve insanları sahneye taşıyoruz. İzleyici, oyunlarımızda,
kendini ya da çevresindeki insanları görüyor. Tabii işin içinde sanatsal olgunluk ve kaliteli oyunculuk da var. Bunları sağlamak için çok çalışıyoruz. Ayrıca her şeyimiz özgün. Bence başarımızın arkasında bunlar var. Salondan seyircilerimizin mutlu bir şekilde ayrıldığını görmek çalışma şevkimizi artırıyor; bizleri yeni arayışlara itiyor. Ve başlangıçtaki hedeflerimize ulaşmış olmak, Trabzon'a hizmet etmek bizim en büyük mutluluk kaynağımız. Bu arada bu salonu bizim hizmetimize açan Ortahisar Belediye Başkanımız sayın Ahmet Metin Genç"e teşekkürlerimizi sunarız." dedi.

Whatsapp Image 2024 02 14 At 08.48.14 (1)

Oyunculardan Mustafa Kaya: "Sahnede olmak harika bir şey. İnsanların sanatla ilgilenmesi -seyirci olarak da olsa-, sanatın bir köşesinden tutması bizim için çok önemli. Çünkü sanat, uygarlığın olmazsa olmazıdır.   İnsanı eğitir, olgunlastırır ve eğlendirir. Ben de buna katkı yapıyorum. Benim için bundan daha güzel ne olabilir? Koltukların dolu olması, Trabzon seyircisinin sanata ve oyunumuza ilgisinin göstergesi. Bu da bizi kamçılıyor." dedi 

Yöresel tiplemeleri ile seyircilerin kalbinde taht kuran Nuray Taflan: " Yaşam biçimim oldu tiyatro. Hayatımın merkezinde. Sahneden insanların eğlendiğini,, güzel vakit geçirdiklerini görmek benim için sonsuz bir mutluluk. Dizilerde ve sinema filmlerinde oynadım. Onlardan tiyatrodan aldığım zevki alamadım. Sahnede olmak, oradan kendimi ifade etmek bana yaşama enerjisi veriyor. Trabzon Numune Hastanesi'nde çalışıyorum. İşim çok yorucu. Fakat salona geldiğimde bu yorgunluktan eser kalmıyor. Çünkü tiyatroyu seviyorum, insanları seviyorum ve onların eğlendiğini görmek bana her türlü yorgunluğu unutturuyor." dedi.

Whatsapp Image 2024 02 14 At 08.48.15 (2)

Oyunda fanatik

Trabzon Büyükşehir karla mücadeleye devam ediyor Trabzon Büyükşehir karla mücadeleye devam ediyor

Trabzonsporlu bir genci canlandıran Kemal Ayvaz: "Bu rolde kendimi buluyorum. Ben de fanatik bir Trabzonsporluyum. Bunu sahnede canlandırmak için oyunculuk ve sahne estetiği gerekiyor. Bunlar için birikimim var. Ayrıca uzun bir prova döneminden geçtim. Ekibimiz çok iyi ve uyumlu. Herkes işini en iyi şekilde yapmak için çalışıyor, çabalıyor. Konu bizden olunca, seyircilerin ilgisini çekiyor. Sahnede iyi olabilmek için çok gayret ediyorum. Gayretimin mükafatı da seyircilerimizin alkışı oluyor. Onu da fazlasıyla alıyorum. Bu da bana yetiyor." sözleriyle duygularını ifade etti.

Oyunculardan Pınar Kılıç: "Tiyatro Zinos'a bu yıl katıldım. Daha önce sahne deneyimim yoktu. Çok iyi bir ekip çalışması ve yönetmenimizin yerinde dokunuşlarıyla güzel bir oyun çıkardık. Zinos'ta kendimi özel hissediyorum. Tiyatroda kendimi buldum. Kötü bir dönemden geçtiğimiz bu günlerde tiyatroyla, biraz da olsa, insanlara nefes aldırdığımızı düşünmek bana çok güzel şeyler hissettiriyor. İlerleyen zamanlarda daha güzel oyunlarla seyircilerimizle buluşmayı umuyorum." dedi.

Sonay Bal Sezen Sağlık Müdürlüğünde eğitimci. O da diğer arkadaşları gibi altıdan sonra tiyatro yapabiliyor. Oyun ve Zinos'la ilgili: "Oyunumuz çok komik. Seyircilerden çok güzel dönütler alıyoruz. Zinos'ta ve sahnede olmak harika bir şey. Burada çok mutluyum. Herkese böyle bir etkinlikte yer almasını öneririm.," sözleriyle düşüncelerini özetledi.

Oyunun kahveci Adnan'ı Yunus Emre Kahraman sahnede rolünü yaşıyor. "Bu rolü çok içselleştirdim, benimsedim. Kahve ve kahveciler hayatımızın bir parçası zaten. Rolümle ilgili yeterince gözlem yapma imkanım var. Ben de yaptım. İyi oynuyorum ki insanlar beğeniyor ve oyundan sonra gelip beni tebrik e dediyorlar. Zinos benim için, aynı zamanda, bir okul. Burada oyunculuk ve diksiyon dersleri de alıyorum. Daha ne isteyeyim. Bu da bana fazlasıyla yetiyor." dedi.

"Garmagudal" 24, 28 Şubat ve 4 Mart'ta Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinde; ramazan ayında Rubenis Alışveriş Merkezindeki Tufan Ünlü Sahnesinde seyircilerin karşısına çıkacak.

Whatsapp Image 2024 02 14 At 08.48.15Whatsapp Image 2024 02 14 At 08.48.15 (3)