Her yıl olduğu gibi bu yıl da 24 Nisan tartışmalarla geçti.

Ermeni lobilerinin, sözde Ermeni soykırımı olarak belirlediği 24 Nisan tarihi Türkiye'ye karşı asılsız iddilar ve iftiraların etrafında bir kenetlenmeye yol açıyor.

Bu kapsamda lobilerin yurt dışı çalışmaları ile harekete geçen iftira odaklarının yanında yurt içinde bu görevi HDP üstleniyor.

HDP'nin sözde soykırım teklifi
HDP Milletvekili Garo Paylan'ın TBMM'ye sunduğu sözde Erdmeni soykırımı yasa teklifi siyasetin gündeminde.

Başta hükümet üyeleri olmak üzere birçok kesimden büyük tepki çeken bu adıma karşı CHP'den cılız bir ses yükseldi.

Öztrak'ın açıklaması HDP'yi kızdırdı
Parti sözcüsü Faik Öztrak bir tweet atarak konunun tarihçilere bırakılması gerektiğini söyledi.

Öztrak, "Herkes kendi işine baksın. Tarihçi kendi işini, Siyasetçi kendi işini yapsın. Tarihte nelerin yaşandığına siyasetçiler değil; tarihçiler karar verir. Siyasetçinin görevi yasayla tarihten husumet çıkarmak değil; geleceği inşa etmektir. Gönül yıkan değil, Gönül yapan olmaktır." ifadelerini kullandı.

CHP'nin bu tepkisine ise resmi olrak ittifakta olmamasına rağmen siyasi olarak dışardan CHP destekçisi HDP'de huzursuzluğa neden oldu.

"Kiminle helalleşeceksiniz?"
Öztrak'ın paylaşımını alıntılayan HDP Sözcüsü Ebru Günay, CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun helalleşme çıkışını hatırlattı.

Günay, "Siyaset, toplumdan yana değilse kimin işine yarar? Siyaset geçmiş, gelecek ve şimdiye dair söz kurarak değişimi talep eder. Tarihte nelerin yaşandığına tam da egemen siyasetçiler karar verdiği için itiraz ediyoruz. Mesela siz kim adına ve kiminle helalleşecektiniz?" dedi.