Şair Sunay Akın hakkında iddialar ortaya atan Yeni Asır Gazetesi ile Akın arasındaki tartışma devam ediyor.

'Maaşlar Soyer'den övgüler Akın'dan' başlıklı bir haber yayımlayan Yeni Asır, haberde Sunay Akın'a gönderme yaparak; yalakalıkla suçladı. Haberde, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer'in danışman kadrosunda maaşlı çalışan Sunay Akın'ın yeni kitabında çok konuşulacak satırlara imza attı. 'Şiirli yastık' kitabında Başkan Soyer ve eşi Neptün Soyer hakkında övgüyü abartan Akın, 'Neptün'e yol açan Tunç'tan gemiler' başlıklı bir bölüm kaleme aldı." ifadeleri kullanıldı.

Sunay Akın ise, haberi sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile yalanladı.

Akın yaptığı açıklamada, "İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki sanat danışmanlığı görevini maaş almamak koşuluyla kabul ettim ve bugüne kadar da tek kuruş maaş almadım, almıyorum!.." ifadelerini kullandı.

Sunay Akın şunları kaydetti:

"Son kitabım “Şiirli Yastık” İzmir’de çıkan “Yeni Asır” gazetesi tarafından da okundu ve ortaya bu yalan haber çıktı! İftira, saptırma ve okuru aldatmaya yönelik bu haber üzerine hukuki süreç tarafımdan başlatılmıştır. Müsilaj sadece denizlerimizde değil, ne yazık ki basınımızda da yayılıyor ve adaletin, doğruluğun, düzgün yaşamın gereği olan oksijen, tetikçi kalemlerin bu tür saldırgan, kirli ve çirkin yazılarıyla azaltılmaya çalışılıyor. Tarihe not düşme ve bilgi kirliliğine fırsat vermeme adına Yeni Asır gazetesinin yalan haberini ortaya çıkaralım:

1) İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki sanat danışmanlığı görevini maaş almamak koşuluyla kabul ettim ve bugüne kadar da tek kuruş maaş almadım, almıyorum!..

2) İki yılı aşkın süredir maaş almadan yürüttüğüm danışmanlık boyunca tüm yol masraflarımı cebimden karşılıyorum.

3) Sanat danışmanlığı yaptığım İzmir’deki tüm otel masraflarını yine ben, kendim, cebimden ödüyorum!

4) Kitabımda yer alan ve “abartılı övgüler” içerdiği söylenen yazı bir kadının başarı öyküsüdür. Yazıdan aldığım, sizlerin de görmesi için paylaştığım bir sayfayı okuyunca, Yeni Asır yazarının tahammül edemediğinin kadınlarımızın başarıları olduğu görülecektir! Yazı, uzay yolculuğu tarihi çerçevesinde Teos antik kentini, tohum ve tarım politikalarını, kadının toplumdaki yerini ve adını bir gezegenden alan “Neptün” adlı kadının, yarım asırlık Köy Koop İzmir Birliği’nin yönetim kuruluna seçilen ilk kadın oluşunu içeriyor. Ve bir kadın başarısına ışık tutan yazının son tümcesi şöyle:”Bu yolculuk hiç bitmesin. Umudumuzun tohumlarını geleceğe, yeni dünyalara taşısın!”

5) Söz konusu yazı yaklaşık dört yıl önce kaleme alınmıştır ve Neptün de, Tunç da adlarını çoğu kişi duymadan önce tanıdığım çok eski ve dostları olmaktan onur duyduğum iki güzel insandır.

6) O ki söz bu konuya geldi şu da bilinsin ki, bilgime başvuran İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerinde “danışman” olarak bulunduğum hiçbir projeden maaş almadım, almıyorum.

7) Bunları söylerken, danışmanlığın bir zaman ve emek harcama işi olduğunu, bu nedenle ödenen maaşların, karşılanan masrafların bu hizmeti verenlerin hakları, emeklerinin karşılığı olduğunu da belirtmek isterim.”

BU DEFADA YAZAR AKIN’I YALANLADI

Bu açıklamasından sonra Yeni Asır bir yazı daha yayınladı. Yazıda meclis kararını danışman ücretlerinin fiyatları şöyle ifade edildi:

"5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 20. Maddesi doğrultusunda, 4 yıllık İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fiziki Coğrafya Bölümü mezunu Şükrü Sunay Akın Danışman olarak görevlendirildiğinden adı geçene ödenecek brüt ücretin her türlü ödemeler dahil Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterine ödenen brüt aylık miktarının yüzde 675 2ni geçmemek şartı ile ödenecek ücrete esas olmak üzere verilecek oranın meclisimizce belirlenmesi hususunun görüşülmesi.." Yazar Erhan Gülenç de Sunay Akın’ı yalanladı!

SUNAY AKIN YİNE CEVAP VERDİ

Bunun üzerine  Sunay Akın,bugün  yine yalan yazılar yazdıklarını dile getirdi ve şunları kaydetti:

Yeni Asır gazetesi yalan haberden vazgeçmiyor… Ama bunun nedeni çok açık: Çünkü bu şahıs gazeteciliğin gerektirdiği bilgi toplama ve araştırma yöntemlerinden yoksun… Çünkü bu şahsın amacı gerçeği okura sunmak değil… Tek amacı karalamak, okuru aldatmak ve yalancılık… Bu şahıs, nerede olursa olsun bir belediye meclisinin aldığı kararda, danışmanlığı meclis tarafından onaylanan şahsın alacağı maaşın bedelinin karara hukuken yazılması gerektiğini bilmekten aciz!.. Danışmanlara ödenen bir ücret elbette var ve bunu belirlemek meclisin görevidir. Bu hukuki durumu “Sunay Akın’a belgeli cevap” olarak sunmak, sözüm ona bir “gazetecinin” düşeceği en aciz, en zavallı durumdur!.. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden maaş almadığımı, üstelik tüm yol ve otel masraflarımı cebimden karşıladığımı açıklamama rağmen şahsın tarafıma yönelik çirkin saldırılarını ısrarla ve utanmadan sürdürdüğü açıkça görülüyor… Şahsın amacı haber yapmak değil, iftira atmaktır. Bundan sonrası adalete kalmıştır. Mahkemeden bir tazminat kazanma durumunda, bu parayı yanan ormanlarımızın, köylerimizin acısını dindirmek için uygun gördüğüm bir kuruma bağışlayacağımı da bilmenizi isterim…