Haberlobi/Haber Servisi

Türkiye günlerdir suç örgütü lideri olduğu belirtilen Sedat Peker’in iddialarını konuşuyor. O iddiaların dile getirildiği video serisinin dokuzuncusu dün sabah saatlerinde yayınlandı.

Videoda Peker, hakkında soruşturma varken yurt dışına çıkan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz hakkında da bir çok iddiada bulundu.

Korkmaz’ın, geceliği binlerce lirayı bulan Paramount Hotel adlı tesisinde gazeteci ve yargı mensuplarının ağırladığını belirten Peker, “Müşteri portföyünün tamamı bende, hangi hakimler savcılar. Siz aranan adamın otelinde ne işiniz var? Hani lan faturalarınız? Suit odada kalıyorsunuz, 100 bin lira yapıyor, lan sizin maaşınız kaç para, hani fatura” ifadelerini kullanmıştı.

Şimdi de söz konusu otelin orman arazisine yapıldığı ortaya çıktı. Google Earth’ün zaman atlamalı görüntülerinde şu an otelin bulunduğu arazinin hem ormanlık olduğu hem de 2012 yılında inşaatın başladığı görüldü.

1984’e kadar gidilen görüntülerde bölgedeki yapılaşma da dikkat çekerken, bugün herkesin konuştuğu otelin bulunduğu yer 2011’e kadar ormanlık alandı. Otel için ise 2012’de arazi açma faaliyetleri, 2013’te de inşaat başlıyor. Söz konusu otel 2015’te Birleşik Arap Emirlikleri Şeyhi Muhammed bin Raşid El Maktum'a ait Jumeriah firması tarafından Golden Savoy adıyla açılıyor.

İşte o arazi görüntüleri: