Bir dönem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapan Erdoğan Bayraktar, sosyal medya üzerinde Mustafa Kemal Atatürk için sarfettiği sözler ile ilgili gündeme oturdu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamak amacı ile bir video paylaşan Bayraktar, Atatürk mesajı vermek istedi. Videoda ise Atatürk’e yöneltilen iftiralara yer verilirken aslında Atatürk’ün tam tersi icraatlara imza attığı dile getirildi.

Kime ait olduğu bilinmeyen konuşmada, “Bize bir Mustafa Kemal Atatürk tanıttılar yahu adam İngilize karşı mücadele ediyor, İngiliz’i, Fransız’ı, Yunan’ı, İtalyan’ı denize döküyor, adam Hıristiyan oluyor. Adam Mason localarını kapatıyor, ama Mason oluyor. Bursa’da iki kız çocuğu Hıristiyan oldu diye Bursa’daki koleji kapatmış adamdır Mustafa Kemal Atatürk” ifadeleri yer aldı.

Söz konusu video, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2018 yılında dile getirdiği “İslam’ın güncellenmesi gerekiyor” sözlerine de gönderme yaptığı şeklinde yorumlanırken, Erdoğan Bayraktar yeni bir açıklama yaptı.

Bayraktar, "Atatürk'ü tanıtmaya çalışan bir önceki tweet'imle, kesinlikle hiç kimseye gönderme yapmadım. Aslında Atatürk'ü çok seven birisi değilim, ancak her Türkiye vatandaşının Atatürk'e saygı duyması gerektiğini vurgulamak istedim." ifadelerini kullandı.