TTSO’nun son seçimlerinde sert çıkışlarıyla gündeme gelen Ekrem Çapkınoğlu, seçilen TTSO Başkanı Erkut Çelebi ve yönetimini eleştirdi. Çapkınoğlu şunları söyledi: 

Trabzon Ticaret ve Sanayi odası seçimlerinin ardından bir yıl geçti. Ortada somut bir proje yok. Ziyaret ettiğim bazı Tüccar ve Sanayiciye sizi arayan,soran ve ziyaret eden var mı diye sorduğumda ; ne gelen, ne soran var cevabını alıyorum. Seçimlerde neredeyse sandıkları kırarak iş başına gelenler, demek ki tek amacınız seçilmek imiş. Çünkü önemli bir laf vardır ;  " ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz ".

Trabzon Ticaret ve Sanayi odası, Trabzon'un en önemli Sivil toplum örgütlerinden biridir. Geçmişte ; Trabzon'un sorunları ve çözüm önerileri adında periyodik olarak toplantılar yapılıp sonuçlar alınırdı. Bu toplantılara ; İktidar ve muhalefet partileri temsilcileri yanında sorunlar ile ilgili bürokratlar katılırdı. Bir yıl geçti , böyle bir çalışma göremedim. Trabzon' da giderek azalan körfez ülkeleri turizmi ve ticaretini arttıracak bir çalışma göremedim. Anladığım kadarıyla bu arkadaşlar, seçildikten sonra kendi işlerine bakıyorlar. Sanırım TTSO için bir sonraki seçimde çalışmaya başlayacaklar. 

Önceki yönetimlerde görev alan şimdiki oda başkanı  , seçimlerden önce TTSO yönetimini eleştirirken,  gezmekten başka bir şey yapılmıyor diyordu. Şimdi aynı şeyi kendileri yapıyor. Halbuki önceki yönetimde hayata geçirilmiş bir çok proje vardı. 

Trabzon'da büyük uyuşturucu baskını: 21 kişi yakalandı Trabzon'da büyük uyuşturucu baskını: 21 kişi yakalandı

Bir de TTSO 'ya formalite bir kaydı olup , işi olmayan ve TOBB ' dan maaş alan kadrolu meclis başkanı da Ankara'dan iki üç ayda bir Trabzon'a gelip meclisi yönetiyor. Balık baştan kokar misali. Trabzon Tüccar ve Sanayicisinin sorunlarından uzak, sorunlardan bihaber bir TTSO dönemi geçmektedir. 

Vicdanen rahatım, çünkü Trabzon'a ve TTSO 'ya faydalı olamayacağını düşündüğüm bu zihniyet karşısında mücadele ettim. Trabzon adına üzgünüm , dört yıl boşa geçecek. Bunlara oy veren arkadaşlar düşünsün demekten başka diyeceğim yok maalesef...

Sonuçta güzide şehrimiz Trabzon kaybediyor..