Bursa Yıldırım Belediyesi Arama Kurtarma Ekipleri, dün gece sabaha karşı adeta bir inanılmazı gerçekleştirdi.

7,7’lik depremde 12 Eylül Caddesi üzerinde yıkılan 5 katlı bir binadan insan sesi geldiğini tespit eden ekipler, enkaz üzerinde kardeş ülke Azerbaycan’dan gelen askeri kurtarma ekipleri ile birlikte hummalı bir çalışma gerçekleştirdi. Ceyhun isimli bir kurtarma eri, karısıyla birlikte enkaz altında kalan 62 yaşındaki Selman amcayla hipotermiye girmemesi için 5 saat konuştu. 50 saat sonra enkazdan dışarıya Allah’ın selamını vererek çıkan Selman amca, herkesi duygulandırdı.

ANNESİ ENKAZ ALTINDA GÜNLERCE EMZİRDİ

Kahramanmaraş’ta 1 yaşındaki Masal bebek ve hamile annesi, 56 saat sonra enkazdan kurtarıldı. Annesinin, Masal’ı emzirerek hayatta kalmasını sağladığı belirtildi.

 Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından binaların yıkıldığı 10 ilde arama- kurtarma çalışmaları sürdürülüyor. Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta çöken apartmanda mucize gerçekleşti. Seslerin yoğunlaştığı yere odaklanan Ankara itfaiyesinin de bulunduğu ekipler, 56’ncı saatte Masal bebeğe ulaştı. Masal, ilk müdahalenin ardından kendisini ambulansta bekleyen, enkazdan daha önce kurtarılan babasına götürüldü. Masal bebeğe sarılan baba, gözyaşlarına boğuldu. Baba, uzun süre kızına sarılarak öptü. Kısa süre sonra da Masal’ın hamile annesi, sağ çıkarıldı. Annenin, enkaz altında bebeğini emzirerek hayatta kalmasını sağladığı belirtildi. Hamine anne, baba ve Masal bebek, hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.