Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şiddet mağduru ailelerle iftar programında açıklamalarda bulundu.

Kadına şiddet konusunda mücadelelerini sürdüreceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizi kadına şiddet ve kadın cinayetleri ayıbından kurtarmakta kararlıyız, amasız fakatsız mücadeleyi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde düzenlenen programa, hayatını kaybeden Şule Çetin, Nuray Demir, Azra Gülendam Haytaoğlu, Dilek Kaya, Sıla Şentürk, Dilara Yıldız, Başak Cengiz, Sezen Ünlü, Emine Bulut, Pınar Gültekin, Müzeyyen Boylu, Özgürcan Aslan, Hatice Senem, Hafize Kurban, Hayriye Aylin Alkutayın yakınlarının katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan iftarın ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

* İnsanın insana şiddet uygulaması kabul edilemez. Kadın sevginin sembolüdür.

* Her ne kadar geçmişinden birileri farklı fotoğraflar çizmeye çalışsa bile kadınlar bizim için sosyal hayatta saygıdeğer bir yere sahip olmuştur.

"ÜLKEMİZİ KADIN CİNAYETLERİ AYIBINDAN KURTARACAĞIZ"

* Zihinleri ve kalpleri kuşatacak kapsamlı adımlarla ülkemizi kadına şiddet ve kadın cinayetleri ayıbından kurtarmakta kararlıyız, amasız fakatsız mücadeleyi sürdüreceğiz.

* Bizim medeniyetimizde kadın merhametin, sevginin özverinin sembolüdür.

* Bugün gelişmiş olduğunu söyleyen Batı ülkeleri, kadına şiddet ve cinayet listelerinde ilk sıralarda yer alıyor.

KADES UYGULAMASI

* KADES uygulaması şiddet mağduru kadınlarımıza tek tuşla emniyet teşkilatımıza ulaşma imkanı veren bir yeniliktir. Geçtiğimiz 4 yılda bu uygulamayı(KADES) indiren kişi sayısı 3,5 milyonu ve ihbarda bulunan kişi sayısı da 360 bini geçmiştir.

* Kadına şiddetin ve cinayetlerinin önüne geçmek için pek çok düzenlemeyi hayata geçirdik.