Haberlobi - Haber Servisi // Partilerin seçim hazırlıkları bir yandan sürerken, CHP'li Gürsel Tekin'in açıklamaları siyaset arenasına bomba gibi düştü...

CHP'nin İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in, iktidara gelmeleri halinde HDP'ye bakanlık vereceklerini açıklamasının ardından ortalık karıştı. Bu sözlerin ardından bazı AK Partili isimlerin yanı sıra CHP'li ve Millet İttifakı'ndaki bazı parti milletvekillerinden tepki yağdı.

6'lı-masa-1000x700

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "HDP ile görüşürüm. Tabi neden görüşmeyeyim. Mithat Hoca (Sancar) çok değerli bir bilim insanı" sözlerinin ardında Gürsel Tekin de canlı yayında HDP'ye bakanlık verilebileceğini açıkladı.

- CHP'Lİ GÜRSEL TEKİN: HDP'YE BAKANLIK VEREBİLİRİZ' HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ -

gursel-tekin-hdp-ye-bakanlik

Yavuz Ağıralioğlu: 'Biz böyle şeye asla razı olmayız'
Bu açıklamaların ardından ilk tepki İYİ Parti cephesinden geldi.

İYİ Parti milletvekili Yavuz Ağıralioğlu hassasiyetlere dikkat çekerek, "İYİ Parti'nin hassasiyetlerine, Genel Başkanımızın 'Terör örgütünün gölgesinin bile düştüğü yerde olmayız' beyanına, asgari ittifak hukukuna ve nezaketine rağmen, kime sordunuz da kime neyi veriyorsunuz? Bu gibi açıklamalar doğru değil ve biz böyle bir şeye asla razı olmayız. Bu gibi talihsiz beyanatlar sebebiyle bir daha, açıkça şerh edelim ki: PKK'ya terör örgütü diyemeyen ve terörle bağını kopartamayan HDP ile asla yol yürümeyiz. İttifak hukukuna riayet ve karşılıklı saygı için bizim ilkelerimiz ve kırmızı çizgilerimiz dosdoğru anlaşılmalıdır." ifadelerini kullandı.

yavuz-ağıralioğlu-1000x700

Müsavat Dervişoğlu: 'Densizliğin anlamı yok'
İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ise, "Gürsel Tekin beyefendi kendi namı hesabına verecek bir şeyi varsa, kime isterse ona versin. Densizliğin, hadsizliğin ve ilkelerimize saygısızlığın bir anlamı yok." diyerek tepkisini belirtti.

müsavat-dervişoğlu-1000x700

Mehmet Sevigen: 'Madem işbirliği yapıyorsun, mertçe söyleyeceksin'
Eski CHP Genel Sekreteri ve parti üyesi Mehmet Sevigen, "HDP'ye bakanlık verileceğini sadece Gürsel Tekin değil, eski ve yeni milletvekilleri de söylüyor. Ama bunu mertçe söyleyeceksin. Madem işbirliği yapıyorsun, 'Benim Maliye Bakanım şu, İçişleri Bakanım bu, HDP'ye de şu bakanlığı veriyorum' diyeceksin." dedi.

Tanju Özcan: 'Partimizin yetki kurulları gereğini yapsın'
CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "'HDP'ye bakanlık verilebilir' ne demek. HDP, terör örgütü ile bağını kesti de bizim mi haberimiz yok? Bu söz en hafif tabirle aymazlıktır. Sözlerin parti adına bağlayıcılığı yok biliyorum, bu yüzden partimizin yetkili kurullarının Gürsel Tekin ile ilgili gereğini yapmasını umuyorum" ifadelerini kullandı.

Bülent Turan: 'Bence artık kendinize gelin'
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Oldu olacak Demirtaş'ı ya da Sezai Temelli'yi eş genel başkan yapın da rahatlayın. Bugün 'HDP'ye bakanlık verelim' diyorsunuz. Yarını düşünemiyorum bile! Bence artık kendinize gelin! Bu ülke hepimizin..." sözleri ile CHP'ye gönderme yaptı.

bülent-turan-1000x700

Mustafa Destici: 'İçişleri'ni mi, Milli Savunmayı mı veriyorsunuz?'
Bu sözlere bir tepki de Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'den geldi.

BBP lideri Destici, "Millet İttifakı'nın büyük ortağı ve 6'lı masanın kurucusu CHP, PKK'nın siyasi partisiyle görüştüklerini ve HDP'ye bakanlık verileceğini söylüyor, ses yok! Sükût ikrardan gelirmiş. Şimdi vatandaş soruyor: Acaba hangi bakanlıklar? İçişleri mi, Milli Savunma mı?" dedi.

mustafa-destici-1000x700