Turhan, “Bu ekonomik krizde, elektrik ve doğalgaz zamlarının ardından içme suyuna da zam yapılması, bilhassa dar gelirli vatandaşımızı nefes alamaz hale getirmekten başka bir sonuç doğurmayacaktır” dedi.

Turhan, Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Kurulunda AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla alınan yüzde 47’lik zam kararıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“AKP’li Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Cumhur İttifakına dahil meclis üyelerinin oylarıyla içme suyuna yüzde 47 oranında zam yaptı. Buna göre Trabzon’da konutlarda suyun metreküpü 5.22’den, 7.67 TL’ye çıkarıldı. Ayrıca fiyat tarifeleri TÜİK tarafından açıklanan TÜFE oranına göre ayarlanacak. Enflasyonun kontrolden çıktığı bir ülkede bunun manası, su faturalarına yeni zamların yapılması demektir.”

“Trabzon Halkı, Bunun Hesabını Sandıkta Soracaktır”

“Bir yandan akaryakıta yapılan zamlar ve bunun ortaya çıkardığı yüksek enflasyon, ardından elektrik ve doğalgaz zamlarına şimdi de içme suyuna yapılan zam eklendi. Soruyorum size, bu vatandaş ne yapacak? Bilhassa dar gelirli vatandaş, bu zamların ardından nefes alamaz hale gelecektir. Trabzon halkı bu kararların hesabını günü geldiğinde sandıkta soracaktır, bundan zerre şüphemiz yok.”

“Büyükşehir Belediyesi Şeffaf Olmalı, Yaptığı Harcamaları Halkla Paylaşmalıdır”

“Belediye Başkanı sayın Murat Zorluoğlu, TİSKİ Genel Kurulunda bir takım rakamlar paylaşmış, şu kadar hizmet yaptık, şu kadar par harcadık, şu kadar borçlandık vs. Biz kendisinden yapılan bu harcamaları, ne almış, kime ne vermiş, ne karşılığında vermiş, belgeleriyle birlikte açıklamasını, Trabzon halkını bilgilendirmesini talep ediyoruz. Neticede kullanılan para, halkın parası. Harcayanların cebinden çıkmıyor, babasının parası da değil! Bu manada belediye yönetimini şeffaf olmaya, yapılan harcamaları belgeleriyle birlikte halkla paylaşmaya davet ediyoruz. Bu kadar borç, bu kadar harcama nereye yapılmış, görelim, öğrenelim.”