Haberlobi - Haber Servisi // İzleyenlerin deyim yerindeyse tadını damağında bırakan Börü dizisi 'Börü 2039' adıyla Blu TV'de izleyenlerin beğenisine sunulacak. Dizinin ilk teaser'i yayınlandı. Teaser bile Börü severleri heyecanlandırmaya yetti. Peki Börü 2039'un ilk bölümü ne zaman yayınlanacak?

Börü 2039'un ilk bölümü 28 Aralık 2021 tarihinde BluTV'de yayınlanacak

İşte Börü 2039 ile ilgili detaylar:

Börü 2039'un yönetmen koltuğunda Dağ filmi ile tanınan Alper Çağlar var. Çağlar, dizinin sosyal medya hesabından izleyenleri sık sık bilgilendiriyor.

2017 yılında yayınladıkları Börü dizisi beğenilince; 2018'de sinema filmi olarak izleyicinin karşısına çıktı. Hain darbe girişimini konu edinen filmde özel kuvvet askerlerinden bazıları hayatını kaybetmişti. Börü dizisi, 2018'de yayınlanan sinema filminin devamı olarak Börü 2039 geliyor.

Alper Çağlar'ın sahibi olduğu CaglarArts ve Insigna stüdyolarında hazırlanan Türk yapımı bilim kurgu dizisi Börü 2039'un yönetmenliğini Ahmet Atalay da bulunuyor.

Dizi, 2039 yılında distopik bir evrende Türkiye'de ve dünyada gerçekleşen bir dizi siyasi ve toplumsal olay ile bu olayların ardından yaşananları anlatmaktadır.

İsveç merkezli GoodbyeKansas adlı görsel efekt şirketi tarafından StageCraft teknolojisini hem Börü 2039'da hem de ana projesi olan Göktürk Üçlemesi'nde kullanmak üzere GoodbyeKansas şirketiyle 2021 yılı Nisan ayı başında bir toplantı gerçekleştirmiş ve iki projede de bu teknolojiden yararlanmak konusunda GoodbyeKansas ile anlaşmaya varmıştır.

Dizinin başrolünde Murat Arkın, Doğan Bayraktar, Ahmet Pınar ve Ozan Ağaç gibi önemli isimler bulunuyor. Dizinin müziklerini ise, Lincoln Jaeger yapıyor.

Dizinin çekimleri için yapılan hazırlıklarda gündeme oturacak cinsten. Oyuncular 40 derece sıcaklıkta, saatlerce yapılan eğitimlerden geçiyor.

Alper Çağlar, sosyal medya hesabından çalışmaları öyle duyurmuştu:

"Karavanında pineklemez bizim oyuncularımız. Konsomatris menajerlerin "Ama nasıl yani neden o kadar hazırlık yaaa; Gudik Yapım, Femflix'e 1 haftada çekiyor" diye mızmızlanmalarını da duymayız hiç. Bizim ekiplerin oyuncuları da, onların menajerleri de, teknik ekip de; prensip olarak öykü için cefa çeker. Övgülere layık olmak için, 40 derecede saatlerce temel atış eğitiminden binlerce mermi atar. İlk seride de son derece ciddiye alınan ateşli silahlar eğitimi, bütün ana kadronun en büyük deneyimlerinden biri olarak asla unutmayacak bir hatıra olur. Ahmet Pınar gibi de bir kozumuz var bizim. O olsun, Sarsılmaz'ın Hollywood standartlarında marka desteği sağolsun, DAĞ II'den sonra yine kendi projemizde, Türkiye'de ilk kez çekimde gerçek tüfek kullanan ikinci proje olacağız (diziler açısından ise ilk). Size söz vermiştim, amacımız ilk BÖRÜ'nün aksiyon çıtasını yükseltmek diye. Bu daha ilk günüydü eğitimin, yeni başladılar. Varını yoğunu ortaya koyan bu aslan parçası ekibin maceralarını, bu sefer sizinle sık sık hem BÖRÜ 2039'da, hem de İLK GÖKTÜRK'te (@gokturkfilmi) paylaşacağız. Bu yollara sizinle çıkmak önemli, aksi bizi bozar."

Börü 2039'un sosyal medya hesabından 2039'a kadar olan sürede neler yaşandığı paylaşıldı:

Börü 2039'dan ilk kareler:

börü-2039-4

börü-2039-3

börü-2039-2

börü-2039-1