Haberlobi - Haber Servisi // CHP'li Barış Yarkadaş, dün gece TV100 canlı yayınında bağımsız milletvekili adayı Mehmet Çelebi'nin AK Parti'ye katılacağını açıklamıştı.

Yarkadaş, programın ardından yapıtığı açıklamada Çelebi'nin İYİ Parti'ye katılmak istediğini ancak bu talebinin reddedildiğini iddia etti.

Barış Yarkadaş'ın sosyal medya paylaşımları şu şekilde:

"Dün gece TV100'de anlattıklarıma ek olarak; Mehmet Ali Çelebi, Memleket Partisi’nden istifa ettikten sonra Zafer Partisi ile yakınlaşıyor. Daha sonra ise TBMM lokantasında MHP’lilerle iki kez yemek yiyor. Bir süre sonra da İYİ PARTİ’ye mesaj yolluyor. Ancak İYİ Parti ittifak ortağı CHP’den ayrılan bir vekili transfer etmenin doğru olmayacağı kararını veriyor. Çelebi bunun üzerine AKP’ye mesaj yolluyor. Bir grup başkanvekili ve bir MKYK üyesi ile görüştükten sonra AKP’ye katılıyor. Herkes “MHP’ye gider” diye yorum yaparken AKP’ye gidiyor. Çelebi, emek vermeden yemek yemenin bir örneği… Biz de zaman zaman partimiz CHP ile bazı konularda ters düştük. Ama bir gün bile üyesi olmaktan onur duyduğum CHP’den ayrılmak aklımızın ucundan bile geçmedi. Dün gece TV 100’de de söyledim. CHP beni 40 ve 41 yaşında iki kez milletvekili seçtirdi ve TBMM Üyesi olma onuru verdi. Milletvekilliği gelip geçici bir kamu görevidir. Sadece bir daha vekil olabilmek adına bambaşka mecralara savrulmak, en başta bize güvenip oy veren seçmenlerimize saygısızlıktır. Çelebi, tutuklanan komutanlara da ayıp etti."