Haberlobi - Spor Servisi // Avrupa'da ülkemizi temsil edecek takımlarımız Trabzonspor, Fenerbahçe, Demir Grup Sivasspor ve Medipol Başakşehir mücadele ettikleri turnuvalarda gruplara kalmayı başardı.

Dün akşam alınan sonuçlarla 4 takım olarak UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi'nde mücadele edeceğiz...

'UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi grup kura çekimi ne zaman? Takımlarımız kuraya kaçıncı torbadan dahil olacak?' haberi için tıklayınız!

uefa-avrupa-ligi-uefa-konferans-ligi

Son şampiyon Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'ne...
Şampiyonlar Ligi play-off turunda Kopenhag ile eşleşen Trabzonspor, Danimarka'da aldığı 2-1'lik mağlubiyetin ardınan Trabzon Akyazı Stadı'nda 0-0'lık beraberlikle sahadan ayrılarak; Şampiyonlar Ligi grup aşamasına katılma hakkını kaybetmişti. Bordo-Mavililer, UEFA Avrupa Ligi'nde doğrudan gruplarda mücadele edecek.

trabzonspor-kopenhag-akyazı-1000x700-1

Fenerbahçe Austria Wien'i eledi ve gruplara kaldı
Trabzonspor'un yanı sıra Şampiyonlar Ligi elemelerinde mücadele eden Fenerbahçe, 2. eleme turunda karşılaştığı Dinamo Kiev'e elenerek UEFA Avrupa Ligi elemerine düşmüştü. UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Çekya temsilcisi Slovacko'yu 3-0 ve 1-1'lik skorlarla eleyen Fenerbahçe, play-off turunda Avusturya takımlarından Austria Wien ile karşılaştı. 2-0'lık deplasman galibiyetinin rövanşından dün akşam evinde rakibini ağırlayan Sarı-Lacivertliler, İsmail Yüksek, İrfan Can Kahveci (2) ve Mert Hakan Yandaş'ın golleri ile rakibini 4-1 yendi ve toplamda 6-1'lik skorla rakibini eledi.

fenerbahçe-wien-1000x700

Fenerbahçe, Trabzonspor gibi UEFA Avrupa Ligi gruplarında mücadele edecek.

Demir Grup Sivaspor, UEFA Konferans Ligi'ne...
UEFA Avrupa Ligi play-off turunda İsveç temsilcisi Malmö ile karşılaşan Demir Grup Sivasspor, 3-1'lik mağlubiyetin rövanşında dün akşam oynadığı karşılaşmada sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.

sivasspor-malmö-1000x700

Yiğidolar, yoluna UEFA Konferans Ligi grup aşamasında devam edecek.

Medipol Başakşehir, Antwerp'i de eledi ve gruplara kaldı
UEFA Konferans Ligi elemelerinde mücadele eden Medipol Başakşehir, 2. eleme turunda Maccabi Netanya'yı 1-1 ve 1-0'lık skorlarla elemesinin ardından 3. eleme turunda İzlanda temsilcisi Breidablik ile eşleşmişti. Turuncu-Lacivertliler, rakibini 3-1 ve 3-0'lık sonuçlarla eledi ve play-off turunda Belçika temsilcisi Antwerp ile karşılaştı.

medipol-başakşehir-sevinç-1000x700-antwep

İlk maçtan 1-1'lik beraberlikle ayrılan Başakşehir, dün akşam oynadığı rövanş maçını Berkay Özcan, Okaka ve Aleksic'in golleri ile 3-1 kazandı ve UEFA Konferans Ligi grup aşamasına katılmaya hak kazandı.