Ligin sonu yaklaştıkça artan formsuz sayısı nedeniyle çözümü, ilk 11'de sürekli değişime gitmekte arıyor Trabzonspor. Ve rakibi, çok özel seyirci desteği altında, ligin en cesur ve hareketli takımı Adana Demirspor.

Haftalardır kazanamama stresi altında, olabilecek en güzel senaryo ile başladı maç bordo-mavililer adına. Türk hakemlerinin standardı bir türlü tutturmayı beceremediği penaltı kararlarından biri, ilk dakikalarda çok erken lehine çalındı. Üzerine, tekrar kararı sonrası gelen rakibi de erken oyundan düşürdü. Ev sahibi ekip henüz toparlanamadan ikinci golü buldu Trabzonspor. Cornelius yükselip muhteşem gol vuruşu yaparken akıllara, geçen hafta 50 küsur ortanın yapıldığı Karagümrük maçında oyundan alınması geldi tabii ki!

"Şoku uzun süre üzerinden atamadı" ifadesi tam da karşılık buldu bu maçta Adana Demirspor adına. Üstünlük tamamen Trabzonspor'daydı ve farkı daha da açabilirdi. Nihayet 20'de kendine geldi Vincenzo Montella. Gökhan'ı ileri dörtlüye yaklaştırdı, Bjarnason da biraz 6, daha çok 8 pozisyonundaydı. Svensson zaman zaman defansı 3'lü bırakarak daha çok İzlandalı'ya destek verdi. Bu hücum çoğunluğu etkisini gösterdi, Uğurcan ve direk engeli olmasaydı oyuna ortak da olabilirlerdi.

trabzonspor-adan-demirspor-gol-sevinci-1000x700

Bir de iki takım forvetlerinin oyun aklı etkili oldu sonuçta:

Assombalonga çok çabaladı, Trabzonspor defansını çok yıprattı ama topla oynarken arkadaşlarına pozisyon hazırlamayı düşünmedi, çevre kontrolü yapamadı dün; asla Cornelius gibi takım oyuncusu değildi.

Trabzonspor'da olası Nwakaeme vedası sonrası Kouassi'nin şu ana dek gösterdiği performansla ilaç olamayacağının ortayla çıktığı, Dorukhan ve Siopis'in patlayan enerjilerini markaj yaparken nasıl bu kadar doğru şekilde ve faulsüz kullanabildiklerinin yine merak edildiği bir maçtı.

Sonuçta, açık puan farkına rağmen teknik direktörünün bile son dönemdeki her açıklamasında puan hesabı yaptığı bir süreçte Trabzonspor, hem de en keskin virajı aşıp yolunu tamamen açtı nihayet.

FRDX2hMWQAQmTON