TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Tüm emekçilerin 1 Mayıs Bayramı'nı kutlayan Muhammet Balta mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’nin güçlü ekonomik duruşu ve refah seviyesi, ülkemizin dört bir yanında helal ekmek kazanmak için çalışan işçi kardeşlerimizin alın teriyle var olmaktadır. Trabzon’umuzun çeşitli sektörlerinde gecesini gündüzüne katarak çalışan tüm işçi kardeşlerimiz, hem kentimizin hem Türkiye’mizin güçlü geleceğinin neferleridir. Ülkemizin en değerli sermayesi emektir. 1 Mayıs, işçilerin ve tüm emekçilerin demokratik haklarını ve isteklerini gündeme taşıdıkları bir gün olarak kutlanmaktadır. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü' nün AK Parti hükümeti tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisinde kanunlaşarak yürürlüğe girmesinin haklı gururunu yaşamaktayız. Gerginlik ve çatışmaların beklendiği bir gün olarak gündeme gelen 1 Mayıs gününü, 2008 yılında ''Emek ve Dayanışma Günü'', 2009 yılında da resmi tatil ilan ettik. Böylece 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün, özüne ve anlamına uygun olarak, bir bayram havasında, bir şenlik ortamında kutlanmasını sağladık.”

AK Parti olarak 20 yılda emekçilerin hak ve hukukunu gözetmeye, sorunlarını devlet imkânları ve ülke kaynakları el verdiğince çözmeye gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Balta “ AK Parti Hükümetleriyle birlikte işçilerimizin hak arayışlarının merkezine uzlaşı kültürünü koyarak, işçilerimizin sorunlarının çözümü için samimiyetle adaletin tesisi için çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ekonomik olarak bir dizi tedbirleri alıyor ve milletimizle paylaşıyoruz. İnşallah, ülkemizin gelişen şartları içerisinde, toplumumuzun diğer kesimlerine yönelik olduğu gibi emekçilerimizin de refah seviyesinin yükseltilmesi için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Her zaman her şartta Milletimizin yanında olduk olmaya da devam edeceğiz.

Bu vesileyle Alın terini ortaya koyarak üreten, ürettikleriyle kentimizin ve ülkemizin kalkınmasına büyük katkılar sağlayan işçi ve emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyor, Cenab-ı Allah'tan aileleriyle birlikte sağlık ve mutluluk içinde geçirecekleri bir ömür temenni ediyorum” dedi.