AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısının ardından açıklama yapıyor.

Çelik'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Operasyonlarımız devam ediyor. Bizim operasyonlarımız dünyanın en meşru operasyonlarıdır. 

SİYASETTE SIĞINMACI TARTIŞMASI

Göçmenler üzerinden birtakım provokasyonlara maruz kalıyoruz. Türkiye'nin göç yönetimi konusunda hem tecrübesi hem de politikası vardır. Etkili güvenlik tedbirleri vardır.

'Türkiye, yol geçen hanına döndü' ifadesi TSK'ya iftiradır. 

499 bin Suriyeli ülkesine geri dönmüştür. Geri dönülen bölgelerin bu insanlar için herhangi bir şekilde ölüm teşkil etmemesi lazım. Türkiye büyük bir ülkedir, bu insanları katillere teslim etmek gibi bir durum içinde olamayız. 

Vatandaşlarımızın yönelttiği asayiş gibi sorunlar olduğunda bunlara etkili bir şekilde müdahale etmemiz gerekmektedir. İstenmeyen bir şey olduğunda vatandaşlarımız lütfen, kendileri müdahale etmesinler. Buna müdahale edecek kimseler, güvenlik güçleridir. Vatandaşlarımızın kendi başlarına müdahalesinin büyük riskler doğuracağını ifade etmek isterim. 

Bu konuda 'göndereceğiz' diyenlerin hukuki bir yönü de yok. 'Biz iktidara gelirsek göndereceğiz' diyerek bu durumu istismar etmiş oluyorlar. Sığınmacılar, burada sonsuza kadar kalmayacaklar. Korunmuş bir ortam çıktığında zaten gidecekler. Briket evler tamamlandığında bu dönüşlerin, gönüllü ve onurlu şekilde yapılıyor. Gereken müdahaleler yapılıyor.

Ülkemizle ilgili olmayan, başka ülkelerin sınırlarına girişi gösteren videoları bilip bilmeden yaymamak gerekir, kışkırtıcı sonuçları oluyor.