TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta oynanan Bursaspor-Amedspor maçında yaşananlar büyük ses getirdi.

PFDK'ya sevk edilen Bursaspor’a kendi sahasında 9 maç seyircisiz oynama ve 326 bin TL para cezası verildi.

Tribünlerden açılan “Beyaz Toros” ve "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım’ın görselleri başta HDP olmak üzere birçok siyasetçinin tepkisini topladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Bursaspor ve taraftarına sahip çıktı.

"Amed diye bir yer yoktur"
Grup toplantısında konuşan Bahçeli şunları söyledi:

Geçtiğimiz hafta sonu Bursaspor ve Diyarbakırspor arasında oynanan futbol müsabakası esnasında tribünlerden sallanan görsellerin sporun ahlak ve doğasına aykırı olduğu hepimizin malumdur. Bize göre Amed diye bir yer yoktur, Amedspor'dan da bahsedilemeyecektir. Bursaspor taraftarlarını buradan selamlıyorum, milli duruşlarından dolayı tebrik ediyorum. Bölücülerin stadyumu tahrik etmesi bir defa cinayettir, rezaletti. Kürt kökenli kardeşlerim başkadır, bölücü teröristler başkadır. Düşmanlık tohumu ekmeye çalışan kim varsa koparılması gereken çıban başıdır. Gelişmeler karşısında TFF'nin atıl ve aciz kaldığı görüşlerine kulak verilmedi. Türk sporu dostluğun ve kardeşliğin vahasıdır. Futbol sahalarından kaos çıkarmayı düşünmek gelecek kuşaklara yapılacak en büyük kötülüktür. Müsamaha etmeyeceğiz, oyuna gelmeyeceğiz

6'lı masanın ortaklarından biri olan Ahmet Davutoğlu da sosyal medya hesabından video paylaşarak Devlet Bahçeli'ye seslendi.

15 Mayıs'ta hesabı sorulur"
"Bahçeli, söylesene sen neden korkuyorsun?" diyen Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Taraftarların yaş ortalamasına baktığında kaçı Yeşil'i hatırlar. Nasıl geldi o resimler oraya? Burada bilinçli, organize bir grup şu mesajı verdi: Biz 90'lı yılların o karanlık dönemine geri götüreceğiz. Amed de yoktur diyor Bahçeli. Allah aşkına Bahçeli, Türkmen beyliği var, Kara Amed Türkmen Beyliği. Dede Korkut'u oku Amed yazar. Ya ne korkuyorsunuz isimlerden? Yunus Emre'nin Türkçesi ne kadar mukaddesse Feqiye Teyran'ın Kürtçesi de o kadar mukaddestir. Senin ne haddine bir kültürü yok sayacaksın, kimsin. Ama Bursa'daki olay bir şeyin işareti ise, kim böyle bir provokasyona bulaşırsa bilsin ki 15 Mayıs var. 15 Mayıs'ta hesabı sorulur. Herkes ayağını denk alsın. Türkiye suhuletle seçime gidecek, güven içinde seçime gidecek.