Ulaştırma ve Altyapı Bakanı AK Parti Trabzon milletvekili adayı Adil Karaismailoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, salgından sonra Trabzon’da turizm sektörünün ivme kazandığına işaret ederek, bölgenin stratejik konumu ve gelişen ekonomisiyle birlikte diplomatik ihtiyaçların da arttığını kaydetti. 

Bu ihtiyacın giderilmesi için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmeler yaptıklarını ve bu süreci tamamladıklarını ifade eden Karaismailoğlu, “Trabzon’a, Dışişleri Bakanlığı’nın bir temsilciliğinin açılmasına ilişkin karar, Cumhurbaşkanımız tarafından imzalandı. Dışişleri Bakanlığı Trabzon Temsilciliği’nde bir Büyükelçimiz görevlendirilecek. Bu temsilciliğin açılması için verdiği emeklerden dolayı Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na da çok teşekkür ederiz” dedi.

Bu karar ile birlikte hem turizm sektörü hem bölge için önemli bir adımın daha atıldığını vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, dışişleri ilgili işlemlerin artık çok daha kolay olacağını kaydetti. Karaismailoğlu, “Gelişen turizm sektörü için önemli çalışmaları hep beraber burada yöneteceğiz, geliştireceğiz. Bölgemizin ekonomisinin canlanmasıyla Trabzon gelişecek, üretim, istihdam, ihracat artacak. Trabzon bölgemizin parlayan yıldızı olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.