Hürriyet gazetesi yazarı Selvi bugünkü köşe yazısının bir bölümünde ilginç bir iddia ortaya attı. İktidara yakınlığıyla bilinen Selvi söz konusu yazısıyla muhalefetin iç dinamiklerini hedef aldığı aşikar olsa da ortaya attığı iddia oldukça ilginçti. Sevi “ ABD Büyükelçisi kimin için kulis yapıyor” başlığı altındaki yazısında ABD’nin Kılıçdaroğlu’na operasyon yaptığını açıkladı.

CHP’nin Maltepe mitinginin amacının Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığını ilan etmek olduğunu iddia eden Selvi “Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığına karşı olan ABD ise mitinge yönelik provokasyon uyarısıyla aslında Kılıçdaroğlu’na karşı operasyon yapıyordu.” İfadelerini kullandı.

ABD'DEN KILIÇDAROĞLU'NA ADAYLIK TEHDİDİ
Selvi yazısının sonuda ABD’nin Kılıçdaroğlu’nu tehdit ettiğini izah ederken “Kılıçdaroğlu’na, ‘Aday olur seçimleri kaybedersen ömür boyu travma yaşarsın’ diye aba altından sopa gösteriliyor. ‘Sen en iyisi CHP Genel Başkanı olarak devam et’ diye yol gösteriliyor.” diye yazdı

Selvi yazısının bir bölümünde de şu ifadeleri kullandı:

CHP’nin Maltepe mitingi öncesinde ABD’nin Ankara Büyükelçiliği vatandaşlarına yönelik provokasyon uyarısında bulunmuştu.

CNN Türk yayınında, “ABD bir provokasyon yapmazsa kimse yapmaz. Görün bakın CHP mitingi de en ufak bir olay çıkmadan bir karnaval havasında geçecek” demiştik. Öyle oldu. Maltepe mitinginin teması Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin cumhurbaşkanı adaylığını ilan etmekti. Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığına karşı olan ABD ise mitinge yönelik provokasyon uyarısıyla aslında Kılıçdaroğlu’na karşı operasyon yapıyordu.