AK Parti milletvekillerinin içlerinde, “Bir de Meclis 1 Ekim’i beklemeden erken toplantıya çağrılırsa seçim kararı alınabilir” diyenler olduğunu yazan Selvi, erken seçim olabileceğini söyleyenlerin şu gerekçelere dayandırdığını yazdı:

  1. 6’lı masa cumhurbaşkanı adayı belirleyemedi. Ayrıca Türkiye’nin sorunlarına yönelik çözüm önerileri oluşturup bir cazibe merkezi oluşturamadı.
  2. Cumhurbaşkanı adayının belirleneceği zaman 6’lı masada bir çatlak oluşabilir.
  3. Ekonomi en önemli gündem maddesi olmasına rağmen yakıcı etkisi azalmaya başladı.
  4. Asgari ücrette ara zam, memur ve emeklilere enflasyonun üstünde artış sağlanması, tarım ürünlerinin taban fiyatları siyasi iklimi değiştirdi.
  5. AK Parti oyları son iki aydır tekrar yükselişe geçti. Seçmen muhalefetten umduğunu bulamadı. Tekrar AK Parti’ye dönmeye başladı.
  6. Cumhurbaşkanı Erdoğan tahıl koridoru başta olmak üzere uluslararası krizlerde çözümün adresi oldu.
  7. Siyasi iklimi pozitife döndürmüşken, zorlu kış ayları ve Rusya-Ukrayna savaşının ne getireceği bilinmediği için haziranı beklemeden seçime gitmek mantıklı olabilir.

"Sürpriz MYK, erken seçim hazırlığı olarak yorumlanmaz" 
Selvi, "Sürpriz bir MYK toplantısı yapılması erken seçim hazırlığı olarak yorumlanmaz. Zaten AK Parti strateji ekibi bir süredir seçim stratejisine ilişkin çalışmalar yapıyor. Ayrıca yukarıdaki sayılan olumlu gelişmeler tamam ama seçim kazanmaya yetmeyebilir. Daha yapılması gerekenler var. AK Parti, seçime doğru toplumu şaşırtacak hazırlıklar yapıyor" yorumunu yaptı.

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı için tıklayınız