Zonguldak'ta ruhsatsız olarak işletilen bir maden ocağında meydana gelen göçükte kalan 51 yaşındaki Erdal Aşkar'ın cansız bedenine 11 saat sonra ulaşıldı.

Edinilen bilgiye göre Kilimli ilçesi Bölüm Mahallesi Hoşgörü Sokak üzerinde ruhsatsız olarak işletilen bir maden ocağında 13:30 sıralarında göçük meydana geldi. Göçükte Serkan K. isimli işçi mesai arkadaşlarının yardımıyla kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Göçükte kalan Erdal Aşkar için kurtarma çalışması başlatıldı.

Olay yerine AFAD ekiplerinin yanı sıra Türkiye Taşkömürü Kurumu'na bağlı Tahlisiye ekipleri de sevk edildi. Acil sağlık ekipleri bölgede hazır bekletilirken mahsur kalan Erdal Aşkar için göçen bölgede tahkimat çalışması yapıldı. Maden ocağının içi de temiz hava ile havalandırılırken tahkimat için kullanılacak ağaçlar ocağın girişine getirildi. Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz da olay yerine giderek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yaklaşık 11 saat süren kurtarma çalışmalarının ardından Aşkar'ın cansız bedenine ulaşıldı. 51 yaşındaki Aşkar'ın üç çocuk babası olduğu öğrenildi. Yapılan ilk müdahalesinde öldüğü tespit edilen Erdal Aşkar'ın cansız bedeni otopsi işlemleri için Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Saha sorumlusu gözaltında
Zonguldak'ta özel bir maden firmasına ait sahada ruhsatsız olarak açılan maden ocağındaki meydana gelen göçükte 51 yaşındaki Erdal Aşkar'ın hayatını kaybetmesinin ardından firmanın saha sorumlusu M.A. gözaltına alındı.

Ne olmuştu?
Edinilen bilgiye göre, olay, dün öğlen saatlerinde Kırat mevkiinde özel bir maden firmasına ait sahada meydana geldi. Ruhsatsız olarak açılan maden ocağında iki işçi göçükte kaldı. İşçilerden Serkan K. mesai arkadaşları tarafından bulunduğu yerden kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. 51 yaşındaki Erdal Aşkar için kurtarma çalışmaları başlatıldı. Yaklaşık 11 saat süren çalışmaların ardından Erdal Aşkar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Evli ve üç çocuk babası olan Aşkar yapılan otopsi işlemlerinin ardından toprağa verilecek.

Kilimli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, meydana gelen olay sonrası çalışma başlattı. Cumhuriyet Savcılığının talimatı doğrultusunda firmanın saha sorumlusu M.A. gözaltına alındı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.