Yusuf’a sorulan, “Fransa Şampiyonluğunun, EURO 2020’de etkisi olup olmayacağı sorusuna” ilk etapta yanıt veren Burak, “Bana söylediklerini söylesin. “Eğer şampiyona olursak, beni orada tutamazlar ağabey”” ifadelerini kullandı. Ardından Yusuf ise, “ Burak ağabey, Zeki ile bareber Fransa’da şampiyonluk olduk. Bunun bin çok mutluyuz, gururluyuz. Bunun bize farklı bir özgüven kattığını düşünüyorum Kampa geldiğimizde, beraber yemek yiyoruz. Bir arkadaşımız İtalya’dan bahşediyor, biri İngiltere, birimiz İspanya, birimiz Fransa’yı anlatıyoruz. Dönüp kendime diyorum ki, Avrupa Futbolunu domine etmiş, oraya fethetmişiz. Hepimiz en iyi yerlerde oynuyoruz, en üst seviyelerde oynuyoruz. Bence bu bakış açısı bizi Avrupa’da farklı bir yöne çizeceğini düşünüyorum” diye konuştu. 

Yusuf, “Planlanmış bir şey değildi. Ben Trabzon’dan ayrılırken, verdiğim röportajda ben buradan gidiyorum hem Trabzon’u em ülkemi en iyi şekilde temsil etmeye gidiyorum demiştim. Ordada şampiyona olduktan sonra içimden geldi başardım dedim. Sonra elime mikrofonu aldığımda “Bize her yer Trabzon’ diye bağırdım” diye konuştu.

Zeki ise, “Fransız taraftarlar bile bizim Türk bayrağımızı açtı. Şampiyonluk sevincinde. Binlerce Türk bayrağı vardı. ülkemizi böyle temsil ettiysek ne mutlu bize. Orada Fransa’da yaşayan Türk taraftarlarda bize destek oldu. Böyle ülkemizi temsil etmek bizim için gurur ve onur verici bir şey” dedi. 

Burak Yılmaz ise, “2 ülke arasında ki sıkıntılı durumu çok iyi biliyorduk. Hala da çok sıcak ilişkilerimizin olduğu söylenemez. Onun farkındaydık. Orada ki Türkler olarak üzerimize düşen görevi, bir Türk gibi oynamak, Türk gibi davranmak, başarı yakalamak. çok şükür ki mahçup olmadık. Devlet büyüklerimiz sürekli bizlerleydi. Özellikle onların da vurguladığı şey, Fransa gibi, sıkıntılı işlerin olduğu bir yerde Türk bayrağını dalgalandırmak ülkemizi çok mutlu ettiğini söyleyince daha çok motive olduk. Mahçup olmadığımız için çok mutluyuz. Kendimizi de sevdirdik. Şimdi ülkemize hizmet etme zamanı” dedi.

Yusuf Yazıcı, “Şuan ki takımda bulunan oyuncuların Avrupa’da üst seviyelerde futbol oynuyor. Biz rakiplerimizi bildiğimiz gibi onlarda bizim potansiyelimizin farkında. Bence onlarda bizden biraz da olsa çekiniyorlar. Belki 3’ümüz Fransa’da oynuyoruz… Onlarda böyle başarı gösterdiğimizden dolayı potansiyelimiz farkında. İtalya ile oynayacağız ilk maç. İtalya’da biliyor kimlerle oynayacağını. Rakipte ki oyuncuların neler başardığının onlarda farkında olduğunu düşünüyorum” dedi.

Burak, futbol hayatına Fransa’da devam edip veya bırakıp bırakmayacağı ile ilgili olarak ise, “Ben 7 yaşında Antalyaspor minik takımında başladım. Şu an 35 yaşındayım. yine buradayım. Allah’a şükür çok güzel futbol hayatım oldu. Bunun yanında futbolun her şeyini yaşadım. Kovuldum, kiralık gittim, gol kralı oldum, şampiyonluk oldum.. Kötüyü de biliyorum çirkini de biliyorum. Çok da şükrediyorum. Çok güzel bir kariyer olduğunu düşünüyorum. Futbolun her şeyini biliyorum. O yüzden bazı problemleri aşabileceğimi, halledebileceğimi düşünüyorum. Bundan sonra ki futbol hayatım, geçmişte Galatasaray’a dönmek istiyorum dedim olmadı. Beşiktaş’ta bırakmak istiyorum dedim olmadı. Şimdi ne söylesem olmayacak. Bari istemediğim bir şeyi söyleyeyim. Şaka bir yana, Biraz daha dikkat ediyorum. lille’de mi kalırım, gider miyim, orada mı bırakırım, başka bir yerde mi bırakırım bilmiyorum. Tamamen Avrupa Şampiyonasına konsantre oldum. Teklifler var mı dersen, tabiki var. GÜzel teklifler var. Ama bugünden itibaren İtalya maçını düşünüyorum. Bizler çok büyük başarı yakaladık. Ama bugün itibariyle Lille şampiyonluğunu biz kapatıyoruz. Sizlerde ke patın. Harika bir iş başardık ama hiç bir şey Mili Takım Formasının önüne geçemez. Bundan sonra hiç bir röportajda Lille şampiyonluğu sorulmamasını istiyorum. Biz çok iyi kutladık. Sizde çok iyi destek oldunuz. Ama bugün ki toplantı itibariyle Lille olayını kapatalım ve milli takıma konsantre olalım” dedi.