TBMM, 3 aylık aranın ardından çalışmalarına yeniden başladı.

AK Parti'nin üzerinde çalıştığı, işçi, işveren ve muhtaç kesimlere yönelik desteği de içeren ekonomik torba teklifinin bazı ayrıntıları belli oldu.

Çalışmaları henüz tamamlanmayan ekonomiyle ilgili torba yasa teklifi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayının ardından Meclis’e sunulacak.

Yurt dışına çıkış harçları yasa teklifinde
Taslak halinde üzerinde çalışılan torba yasa teklifinde en dikkat çeken maddelerden birisi yurt dışına çıkış harçları oldu.

Yurtdışı çıkış harcı, Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip olan ve yurtdışına çıkmak isteyen herkesin ödemesi gereken harçtır.

Yurt dışına çıkış tarihi itibariyle yurtdışında oturma izni bulunanlar, 7 yaşını doldurmamış olanlar ile yurtdışına ticari amaçla sefer yapan kara, deniz, hava ve demiryolu toplu taşıma ve yük taşıma araçlarının mürettebatları dışındaki tüm Türkiye Cumhuriyeti pasaportu sahipleri yurt dışına çıkmak istiyorlarsa bu harcı ödemek zorundalar.

Mart ayında 150 TL'ye yükseltildi
Geçtiğimiz mart ayında Resmi Gazete'de yayınlanan kararname ile 2021 yılında 50 TL olarak satılan yurt dışına çıkış harcı 150 TL oldu.

Yurt dışına çıkış harcı 300 TL olacak
Hükümetin hazırladığı torba yasa teklifiyle birlikte, yurt dışına çıkış harcı da 150 TL'den 300 TL'ye yükselecek.

Yurt dışı inşaat işlerinde çalışan Türk işçilerin ücret ödemelerinin gelir vergisinden istisna edilmesi planlanıyor.