Türkiye'de 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından özel yasaklar belirlendi. Oy verme gününde, saat 06.00'dan 23.59'a kadar bazı kısıtlamalar uygulanacak.

Bu kısıtlamalar arasında, alkollü içki satışının ve tüketiminin tüm kamusal alanlarda yasaklanması yer alıyor. Eğlence mekanları ve umuma açık yerlerde içki içilmesi yasaklanacak ve bu yerler kapalı tutulacak. Ayrıca, kahvehaneler, kıraathaneler, kafeler ve internet kafeler gibi umumi eğlence yerleri de kapalı kalacak. Ancak, lokantalarda sadece yemek servisi yapılmasına izin verilecek.

Emniyet ve asayiş görevlileri dışında hiç kimse, ateşli silahlar ve diğer tehlikeli maddeleri taşıyamayacak. YSK'nin belirlediği saatlerde radyo ve diğer yayın organları seçimle ilgili haber, tahmin ve yorum yapamayacak. Oy verme günü saat 18.00'den sonra düğünler düzenlenebilecek ve saat 21.00 itibarıyla yayınlar serbest bırakılacak.

Mecliste ilginç anlar: Başkan Çalık, Yılmaz'a böyle seslendi: 'Dönde gül cemalini görelim' Mecliste ilginç anlar: Başkan Çalık, Yılmaz'a böyle seslendi: 'Dönde gül cemalini görelim'

Basın kuruluşları, seçim süreci boyunca tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerine uygun hareket ederek, siyasi partiler ve bağımsız adaylar arasında fırsat eşitliğini sağlamak zorunda olacak. Bu kararlar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.