YouTube Go, Ağustos ayında tamamen ortadan kalkıyor. YouTube Ekibi, esas olarak yıllar içinde gereksiz hale geldiği için, ana uygulamasına alternatifi kullanımdan kaldırdığını duyurdu.

YouTubeGo uygulamasını, bağlantının düzensiz olduğu, mobil veri fiyatlarının yasak olduğu ve ana uygulamayı çalıştıramayan düşük kaliteli telefonların yanı sıra daha pahalı cihazların yaygın olabileceği kullanıcılar için geliştirmişti. Ekip, Go'nun 2016'da piyasaya sürülmesinden bu yana YouTube'un ana uygulamada bir dizi performans iyileştirmesi sunduğunu açıkladı.

YouTube popüler hizmetini sonlandırıyor!

Bu yükseltmelerden bazıları, ana uygulamanın giriş seviyesi cihazlarda ve yavaş ağlara sahip kişiler için daha verimli çalışmasına olanak tanıyordu. Ekip, yeni özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağını söylemese de, sınırlı erişime sahip olduklarında insanların mobil veri kullanımlarını düşürmelerine yardımcı olacak yeni kontroller üzerinde çalıştığını söylüyor. Şimdi, Go kullanıcılarına, hafif sürümün aksine, insanların yorum yapmasına, yayınlamasına, içerik oluşturmasına ve karanlık temayı kullanmasına izin veren ana uygulamayı indirmelerini tavsiye ediyor.

YouTube Go, beta sürümünden çıkıp 2017'de geniş sürüme geçmeden önce Hindistan ve Endonezya'da kullanıma sunuldu. 2018'de YouTube 130'dan fazla ülkede kullanıma sunuldu, böylece daha fazla kullanıcı 10 MB'lık uygulamayı indirebiliyordu. Şimdi ise popüler uygulamaya veda etme zamanı geldi. 9to5Google'ın belirttiği gibi, bu, gelecekte Android Go'ya duyulan ihtiyaç hakkında soruları gündeme getirebilir. İşletim sistemi, ucuz telefonların daha hızlı çalışmasına izin veriyordu.