Büyükaydın, Ekrem İmamoğlu’nun Türkiye’nin farklı bölgelerinde farklı tutum ve davranışlarla milleti aldatmaya çalıştığını ama özellikle Trabzonluların bu çirkin oyunun farkında olduğunu vurgularken, “Birileri İmamoğlu’nun Trabzonlu oluşundan ötürü CHP’nin ya da Kılıçdaroğlu’nun bu bölgeden yüksek oy alacağını zannediyor. Karadenizliler merttir! Karadenizliler için vatan denince akan sular durur. Karadenizli oy verirken birilerinin nüfus kağıdına değil karakterine bakar, söylediklerine bakar, yaptıklarına bakar” ifadelerini kullandı.
 
“YÜREĞİNİZ YETİYORSA TRABZON’DA DA DEMİRTAŞ’A ÖZGÜRLÜK İSTEYİN!”

İmamoğlu’nun mitinglerde Öcalan ve Demirtaş’a özgürlük nidaları atarak yaptığı sempatizanlığa ilişkin açıklama yapan Büyükaydın,  “Güneydoğu’da Kürt milliyetçisi, Karadeniz’de Türk milliyetçisi oyununu Karadenizliler yutmaz. Güneydoğu’da haykıra haykıra Selahattin Demirtaş’a özgürlük istiyorlar, Öcalan’a özgürlük istiyorlar. Yüreği yeten varsa gelsin Trabzon’da da Demirtaş’a Öcalan’a özgürlük istesin” ifadelerini kullandı.  

TRABZONLULAR OLDUĞU KABIN ŞEKLİNİ ALMAZ! 

Trabzonlu vatandaşların 14 Mayıs’ta terör destekçileri ile aynı masaya oturanlardan hesap soracağını vurgulayan AK Parti Trabzon Milletvekili adayı Yılmaz Büyükaydın, “Trabzonlular olduğu kabın şeklini almaz. Trabzonlular katıdır, serttir, merttir, vatanına milletine aşıktır. Trabzonlular Trabzon’da neyse Diyarbakır’da odur, Edirne’de odur, İzmir’de Washington’da odur, Berlin’de odur.
Eren Bülbül’ün katilleriyle kol kola yürüyenlere Trabzonlular sandıkta hesabı soracaktır” şeklinde ifadelere yer verdi.