Seçimlerden önce Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu Trabzon’a yeni bir havalimanı projesi hazırladıklarını söyleyerek projenin görsellerini paylaşmıştı. Ama bu görsellerin aksine inşaat sahasında uygulanan tamamen daha küçük daha vizyonsuz projeler olduğu ortaya çıktı.  

WhatsApp Image 2023-12-11 at 10.41.36,

Seçimden önce tanıtılan yeni Trabzon Havalimanı

Bu durum Akyazı Spor Kompleksi projelerini hatırlatıyor. Çünkü Akyazı’da da ilk proje asıldığında Akyazı bir yarım ada şeklindeydi. Yelkenli sporları, havalimanı pistli, tramvay gibi görseller kullanılmış proje bittiğinde karşımıza sadece bir stadyum çıkarılmıştı. 

Trabzonlular buna tepki gösterirken Trabzon havalimanına da gece kondu gibi bir yapının ilk sunulan daha modern daha büyük bir havalimanı projesinin aksine daha küçük bir  havalimanı hazırlanıyor olması yine 'kandırıldık mı' endişesi taşıyor.

trabzon-havalimani-1920x1080-3

Yapılacak olan yeni Trabzon Havalimanı

İlk projenin görselini hatırlarsanız Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu paylaşmıştı. O dönem paylaştığı yeni Trabzon Havalimanı projesinde büyük bir karşılama binası bulunuyor. Pistler ve durak yerleri daha modern, iç hatlar ve dış hatlar bir biri ile bağlantılı görülüyor. 

Şu anda yerinde uygulanan projede ise eski Bakan Karaismailoğlu’nun paylaştığı görsellerin tam tersi ve alakasız imalatlar yapılıyor.

İşte seçimlerden önce yapılması planlanan yeni Trabzon Havalimanı

Karadeniz'de hava durumu: Yağışlar geliyor Karadeniz'de hava durumu: Yağışlar geliyor

FuJIW-QWwAIXjkWFuJIXqlXgAEQvny

Yapılacak olan Havalimanı

trabzon-havalimani-1920x1080-2yeni trabzon havalimanı 2023