Yeni göreve gelen MHK, ilk atamalarını bu hafta gerçekleştirdi.
Kritik derbinin olduğu haftada bakalım Süper ligin en formda hakemleri kimlerdi ve yeni MHK tarafından nasıl atamalar gerçekleşti.

SÜPER LİGİN EN FORMDA HAKEMLERİ KİMLER ?
Öncelikle 12 haftalık periyotta performansıyla en çok öne çıkan isimleri hatırlatalım;

En sıkıntılı ve zorlu maçlardan ufak tefek sıyrıklarla atlayan, en önemli maçlara verilen hakemler, Fırat Aydınus, Halil Umut Meler ve Yaşar Kemal Uğurlu olarak öne çıkıyor. Aradan sıyrılan ve göze batan isimler de Ali Şansalan, Atilla Karaoğlan, Ümit Öztürk diyebiliriz.

Fırat Aydınus özellikle derbilerden sağlam çıkması, en sıkıntılı maçları tereyağından kıl çeker gibi yönetmesiyle 2021-22 sezonunun en gözde hakemi oldu. Her MHK ‘ nin emniyet kemeri görevini yapan Aydınus, bu önemli maça en favori adaydı. Derbiye atanmaması kendisini de şaşırtmış olsa gerek…

Hangi Maça Hangi Hakem Atandı ?

Antep-Kasımpaşa ; Halis Özkahya.. ligin orta sıralarını ilgilendiren maça tecrübeli fakat bir o kadar da sevilmeyen adam Özkahya verilmesi normal bir atama olarak görünebilir.

Rizespor-Alanyaspor ; Fırat Aydınus..  ligin en alt sırası ile üst sıraları zorlayan Alanyaspor müsabakasına ligin en formda hakeminin verilmesi tartışılır bir karar olsa gerek. Ligin şampiyonluk mücadelesi veren iki en başarılı kulübünün maçı varken bu maça Aydınus’un atanması çok tartışılır bir atama… Derbide tartışmalı pozisyonlar olursa neden Aydınus Verilmedi sorusu MHK ye çok gelir…

Karagümrük-Galatasaray ; Atilla Karaoğlan.. ligin iki iyi mücadele eden ve üst sıraları zorlayan İstanbul ekibinin maçına ligin öne çıktığı sayılabilecek Karaoğlan’ın verilmesi doğru bir atama olarak görülebilir. Tecrübe kazanması için de güzel bir müsabaka diyebiliriz.

Adana Demir-Hatayspor ; Yaşar Kemal Uğurlu… Ligin en formda ilk üç hakeminden biri... zaman zaman kritik kararları tartışılsa da güven veren ve tecrübesini kabul ettirmiş bir hakem.. Kadrolarında kaliteli futbolcular barındıran iki takımın müsabakasına atanması normal fakat derbide neden düşünülmediği ise tartışılabilir bir konu… derbide favori üç adaydan biriydi… H. Umut Meler, son haftalarda çok kullanıldığı için bu maça verilemedi diye düşünebiliriz fakat Uğurlu için aynı bahaneyi MHK öne süremez…

Fenerbahçe-Kayserispor ; Cüneyt Çakır.. son dönemde TFF ‘ nin ve MHk lerin gözünden düşen, Uefa tarafından da kızağa çekilen Çakır, genellikle ligin orta seviye riskli denebilecek maçlarında görev alıyor. Bu kıstasa baktığımızda bu maça verilmesi normal fakat Çakır ‘ da tecrübesi ve kariyeriyle derbilerin her dönem doğal favorisidir. Derbide VAR hakemi olarak değerlendirilecek mi, merak konusu !

BEŞİKTAŞ-TRABZONSPOR ; ERKAN ÖZDAMAR
Geldik haftanın ve ligin en önemli maçlarından birine.. Şampiyonluğa oynayan iki büyük takımın mücadelesinde Beşiktaş, son haftalarda geriye düşerken Trabzonspor Namağlup ve Lider olarak yoluna devam ediyor. Müsabakanın İnönü ‘ de olması ve derbi niteliğinde olması ev sahibini her zaman bir adım öne çıkarırken her yaşanan gelişme Trabzonspor’u daha fazla öne çıkarıyor. Beşiktaş’ da sakatların eksikliği, şampiyonlar ligi müsabakası oynaması ve 4-0 gibi kötü skor alması durumunu sıkıntıya sokuyor. Trabzonspor’ da sakatlar düzelirken yorgun futbolcular da kendini toparlıyor. Taraftar ile iyi ilişkiler kuran Avcı ve ekibi hafta boyu bu maça hazırlanarak namağlup liderliğini korumak istiyor. Tam da bu noktada YENİ MHK ‘ den beklenen bu maça tartışmasız, tecrübeli, performansı üst düzey bir hakem atanmasıydı. Ne yazık ki böyle olmadı. Tam aksine, tecrübesiz, derbi performansı olmayan, güncel performansı ile de çok öne çıkmayan Özdamar atandı. Bu sürpriz atama YENİ MHK ‘ yi Vezir ‘ de yapabilir, Rezil de edebilir… Orta riskli maçlarda tecrübeli hakemleri kullanan MHK en yüksek risk seviyesi taşıyon bu maça Özdamar’ı atayarak büyük risk aldı. Bu önemli maç artık daha da önem kazanırken TRABZONSPOR adına başlatılan Algı operasyonlarına en güzel cevap, Sahada üst düzey mücadele, yüksek performans, soğukkanlılık, sakinlik, sabır ve güzel oyun ile üç puan….