Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı’na seçilen Ferhat Gündoğdu ve üye Serdar Çakıroğlu’nun adı, 2002 yılında skandal bir olayla anılmıştı. O dönem Milliyet ve Sabah gazeteleri bu haberi 3 gün dizi halinde vermiş ve büyük sansasyon yaratmıştı.

Tarih 20 Şubat 2002. Milliyet ve Sabah gazetelerinin manşetlerinde bir ‘Telekız’’ın itirafı yer alıyor. Dilek Uzun… Dilek Uzun, o tarihte emniyete verdiği ifadede; ‘Daha önce birlikte olduğumuz hakemlerle 2 hafta sonra yeniden bir otelde buluştuk. 4 kadın olarak A.F.B’nin davetiyle gittik. Bu kez kardeşim Derya, Çiğdem Balıkçı ve Melissa Samyeli ile birlikteydik. Burda Aliço ve Sadık İlhan’ın yanı sıra hakemler Kenan Nurhan, Ferhat Gündoğdu ve Kenan Kozak vardı. Bu kez kızların erkeklere dağılımını Sadık İlhan yaptı. Buna göre ben Sadık İlhan ile birlikte olacaktım. Çiğdem ise Sadık’ın ‘İkiniz uzun boylusunuz birbirinize göresiniz’ demesi üzerine Ferhat Gündoğdu ile birlikte oldu. Yine kadın başına 300 dolar Aliço’dan aldım ve dağıttım.

İŞTE O HABER:

Dilek Uzun: Hakemlerden Hasan Serdar Çakıroğlu, sabah erken kalkacağını bahane ederek seks istemedi, birimiz açıkta kaldık. Cafer Kuştepe bir kadın daha istediğini söyleyince kız kardeşim Derya, Tuba ve Cafer için 'grup' ayarlaması yapıldı.

Tuba Demirbaş: O akşam Euro Plaza'nın lobisinde buluştuk. Amacımız belli olduğu için muhabbeti fazla uzatmadık. Derya Uzun ve Cafer Kuştepe'yle birlikte odaya çıktım. Toplu seks önerdiler ama kabul etmedim. Şike'nin Kadınları İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ndeki sorgularında şok ifadeler verdi. A.F.B'den aldıkları para karşılığında başta Sadık İlhan olmak üzere birçok hakemle birlikte olduklarını söyleyen kadınlar, yaşadıkları ilişkileri tüm detaylarıyla polise anlattı. Mesleklerini 'tele-kız' olarak tanımlayan kızların ifadeleri, birçok ünlü hakemi "çete" davasının sanığı yaptı.

İddianamede 'Şike Çetesi'nin 'kadın ayağı'nın lideri olarak yer alan Dilek Uzun, 3 yıl önce ailesiyle İstanbul'a yerleştiklerini ve 'tele-kız' olarak çalıştığını söyledi. Bir süre Ermeni asıllı 'Nail' isimli biriyle dost hayatı yaşadığını anlatan Uzun, 1.5 yıl önce A.F.B ile tanıştığını belirtti. Uzun, A.F.B'den aldığı ilk 'iş'i şöyle anlattı:

"Aliço beni gizli bir numaradan aradı. 'Şenol Dede diye biri var, numaranı ona veriyorum' dedi. Kabul ettim. Birkaç saat sonra Şenol Dede aradı. 'Yemeğe çıkalım, müsait misin?' dedi. Ben de 'olur' dedim. Swissotel'e gittik, seks yaptık."

ferhat gündoğdu şike fuhuş

BENİ SADIK İLHAN SEÇTİ

Uzun, hakem Sadık İlhan ile ilk tanışmasını ise şöyle anlattı: "1 yıl önce Ankara'ya gezmeye gittim. Ebru takma adlı Hatice Büyükbaş sayesinde Sadık İlhan'la tanıştım."

Yakalanmadan 2-3 ay önce Bir'in kendisini aradığını ve 3 kız arkadaşını yanına alarak Beyoğlu Tarlabaşı'ndaki Euro Plaza isimli otele çağırdığını anlatan Uzun, şöyle devam etti: "Ben de kızkardeşim Derya ve Tuba Demirtaş ile otele gittim. Otelin restoranında Aliço, Sadık İlhan ve o zaman isimlerini bilmediğim, ancak fotoğraflarından tanıdığım hakemler, Cafer Kuştepe, Hasan Serdar Çakıroğlu ve Volkan Aymankuy bulunuyordu. İlhan'ı tanıyordum, kızkardeşim Derya onunla birlikte olmuştu. Restorana dördüncü bir bayan geldi. Ben kızların erkeklere göre dağılımını yaptım. Buna göre ben Sadık İlhan ile olacaktım; tanımadığım kız ise Volkan Aymankuy ile.

Çakıroğlu ertesi sabah erken kalkacağını bahane ederek kadın istemedi. Cafer Kuştepe açıkta kalanla birlikte olmak istediğini söyleyince, kız kardeşim Derya, Tuba ve Cafer Kuştepe'nin grup seks yapması için ayarlama yapıldı. Aliço kadın başına bana 300 dolar ödeme yaptı. Otelden ayrılmadan önce Tuba'ya az para vermemi istedi, çünkü onu beğenmemişti. Ben Sadık İlhan ile odaya çıktım. 2 saatlik birliktelikten sonra odadan ayrıldım.

Bu tarihten 2 hafta sonra yine aynı otele; 4 kadın olarak yine A.F.B'nin davetiyle gittik. Bu kez kardeşim Derya, Çiğdem Balıkçı ve Melissa Samyeli ile birlikteydik. Burada Aliço ve Sadık İlhan'ın yanı sıra hakemler Kenan Nurhan Altınsaat, Ferhat Gündoğdu ve Kenan Kozak vardı. Bu kez kızların erkeklere dağılımını Sadık İlhan yaptı. Buna göre ben Sadık İlhan ile birlikte olacaktım. Çiğdem ise Sadık'ın 'İkiniz uzun boylusunuz, birbirinize göresiniz' demesi üzerine Ferhat Gündoğdu ile birlikte oldu. Yine kadın başına 300 doları Aliço'dan aldım ve dağıttım."

Derya Uzun: Sadık İlhan ve bir hakem arkadaşıyla A.F.B'nin yatına gittik. Ben Sadık İlhan'la arkadaşım Semiha Yıldız da diğer hakemle birer kamaraya çekildik. Daha sonra Acarkent'te bir villaya çağrıldım. Villada Ebru Şancı ve 3 kız ile Ali Fevzi Bir ve 6-7 arkadaşı vardı. Şancı da o erkeklerle beraber oldu.

EBRU ŞANCI DA KADIN AYARLIYORDU

İfadesinde Ebru Şancı, Ebru Güzel ve Pınar Korkut isimli mankenlerin de adını veren Dilek Uzun, "Duyduğum kadarıyla A.F.B, bu kadınları benim gibi telefonla arıyor ve futbol hakemleriyle ilişkiye girecek kadın istiyor ve Euro Plaza'ya gelmelerini söylüyordu" dedi.

SAATİNE 100 DOLAR ÇOK AZ

Euro Plaza'daki buluşma sırasında özellikle Kenan Nurhan Altınsaat'in dikkatini çektiğini belirten Çiğdem Balıkçı, "Kenan Nurhan Altınsaat ve birlikte olduğum Ferhat Gündoğdu'yu tanıdım. Altınsaat, kepçe kulaklı, çok itici ve dikkat çekici bir tip olduğundan hemen tanıdım. Hatta eşofmanlıydı ve konuşmamızda 'Biz çok sportif adamız' diyerek futbolcu ve futbol adamı olduklarını ima etmişti. Ferhat Gündoğdu ile birlikte odaya çıkarak birlikte oldum, yani cinsel ilişkiye girdim. Dilek bana bu hizmet karşılığı 100 dolar verdi. Eğer Aliço'dan 300 dolar almışsa demek ki bize yamuk yaptı" diye konuştu. Balıkçı, ifadesini özgür iradesiyle verdiğini de belirtti.