YAZARLARDAN YORUMLAR

Spor Toto Süper Lig'de 22. hafta geride kaldı. Fenerbahçe'nin Adana Demirspor'a puan kaybetmesinin ardından Galatasaray, en yakın rakibiyle puan farkını 6'ya çıkardı. 23. hafta dev bir maça sahne olacak. Lider Galatasaray, ezeli rakiplerinden Trabzonspor'u Nef Stadı'nda konuk edecek. Sabah Spor yazarları hem kritik mücadeleyi hem de Galatasaray'ın puan farkını 6'ya yükseltmesini değerlendirirken, dikkat çeken ifadeler kullandılar.

"6 PUAN, BÜYÜK AVANTAJ DEĞİL"

SORU: Ligde haftalar geçtikçe ortam kızışıyor. Fenerbahçe berabere kaldı, Galatasaray puan farkını altıya çıkardı, Başakşehir kaybetti. Şu anki puan sıralamasına bakarsak Galatasaray'ın 6 puanlık farkı için nasıl bir yorum yaparsınız?

LEVENT TÜZEMEN: Galatasaray'ın yakaladığı 6 puanlık fark, büyük bir avantaj değil. Çünkü Galatasaray zirvedeki takımlarla henüz oynamadı. O maçları kazanırsa şampiyonluk şarkıları söyleyebilir. Bu köprünün altından çok sular geçer. Eğer Galatasaray kazanma alışkanlığını sürdürürse sorun yaşamaz ama şimdiden Galatasaray için 'Şampi…' demek yanlış olur.

"TRABZONSPOR MAÇI ÇOK KRİTİK"

ÖMER ÜRÜNDÜL: Galatasaray istenilen futbolu oynamasa da kaliteli isimleriyle büyük bir seri yakaladı. En ciddi rakibi F.Bahçe'nin de 6 puan önüne geçti. Tabii ki bu hafta Trabzonspor maçı çok kritik olacak. Eğer o maçı da kazanırsa o zaman çok daha ciddi bir yol almış olacak. Beşiktaş, Karagümrük karşısında 2 puan kaybetti, Başakşehir son derece kötü bir futbolla yenildi Kayseri'de. Fenerbahçe bana göre verdiği bazı pozisyonlar dışında sezonun en iyi ofansif futbolunu oynadı ama iki puan kaybetti, çok gol kaçırdı. Ben hep eleştirdiğim Jesus'u bu maçta eleştirmedim. Çünkü puan kaybında onun bir suçu yok.

"GALATASARAY'IN KRİZİ DE KAPIDA"

GÜRCAN BİLGİÇ: 11 maçlık galibiyet serisinden bahsediyoruz. Bunun içinde Beşiktaş, Başakşehir ve Fenerbahçe de var. Araya 'ofsaytımsı' piyangosu girse de önünü açtı, liderliğe de yerleşti. Sonrasında psikolojik mücadelede de ayakta kaldılar. Sosyal medya ve algıyı da iyi yönettiler. Ama gözden kaçan; galibiyetlerin 'ekstra performanslar' ile gelmesi. İcardi toparlıyor ön tarafı; atıyor-attırıyor. Yanına da her maçta yine ekstra yapan Muslera'yı ekleyelim. Bu iki oyuncudan birinin gözüne çöp kaçarsa ne yapacaklar? Galatasaray'ın krizi de kapıda duruyor, zili çalmak üzere.

"1 AYDA ACI GERÇEKLERLE TANIŞTI"

FATİH DOĞAN: "Galatasaray bu yarışın içinde olur" diye yorumlar yazıp, analizler yaptığımızda birçok meslektaşımızın ve taraftarın "boş ve şaşkın" bakışlarıyla karşılaştığımız dönemler oldu. Bu kürsüyü takip edenler sürecin bizi haklı çıkardığını iyi görürler. Galatasaray'ın yükselişi, Beşiktaş'ın toparlanışı beni şaşırtmadı. Ama Fenerbahçe'nin süreci iyi yönetememesi çok şaşırttı. "Şampiyonluk şarkıları eşliğinde" tamamen Jesus'a bırakılmış bir takım, eleştiriden, analizden uzak bir camia, süreci iyi okuyamayan, rakiplerinin hamlelerini görmeyip, zamanında reaksiyon üretemeyen 'lider olmanın' etkisiyle hocalarını ve oyunlarını KAF DAĞI'nın zirvelerinde gören Ali Koç, 1 ayda hayatın acı gerçekleriyle tanıştı. Galatasaray'ın da oyuna sert girmesiyle birlikte 2022'de oluşturmaya çalıştıkları fotoğrafın dışına çıkmak zorunda kaldılar. TFF, hakemler ve rakiplere meydan okumaya başladılar ki bu önümüzdeki 4 ayın Türk Futbolu için çok sancılı geçeceğinin göstergesi. Bu köprünün altından daha çok su akar. Akıllı olan, doğru strateji yürüten kazanır. Beşiktaş da bu tabloya dahil.

"YÜZDE 51 GALATASARAY"

SORU: Galatasaray- Trabzonspor maçında nasıl bir sonuç bekliyorsunuz?

LEVENT TÜZEMEN: Galatasaray doludizgin gidiyor. Trabzonspor karşısında da 3 puana yakın ekip olarak duruyor. Eğer maç kar engeline takılmaz, oynanırsa ben yüzde 51 Galatasaray kazanır diyorum.

"KALİTE KONUŞUR"

GÜRCAN BİLGİÇ: Trabzonspor bu sene büyük maçları iyi oynadı. Monaco, Fenerbahçe ve Beşiktaş karşılaşmalarında iyi mücadele etti, taktiksel olarak da rakiplerinin önündeydi. Galatasaray, kendi sahasında seyircisinin desteğini çok iyi kullanan ve her rakibi korkutan bir takım. Aynı akademiden (Başakşehir) yetişen iki teknik adam, böyle maçlardaki ilk hamlelerini rakibe göre yaparlar. Okan hoca da Avcı da önce durdurmayı düşüneceklerdir. Sonrasında 'kalite' konuşur. Anı değerlendiren, basit hatadan kaçan kazanacak ama görünüş; beraberliği ifade ediyor. Not: Yarın İstanbul'da tipi halinde kar bekleniyor.

"GÜZEL VE GERGİN BİR DERBİ BİZİ BEKLİYOR"

FATİH DOĞAN: Galatasaray hem oyun hem de moral motivasyon açısından çok güçlü. Ama fren yaptıracak isimlerden biri Abdullah Avcı ve Trabzonspor. Avcı'nın daha önce de taktiksel tuzakları, baskın oyununu izlediğimiz maçlar oldu. Güzel ve gergin bir derbi bizi bekliyor.