Trabzonspor 'la Konyaspor Süper Lig 'de 13. hafta maçında karşı karşıya geldi. Bordo-Mavili takım Bakasetas ve Trezeguet'in ayaklarından bulduğu iki penaltı golüyle 2-0 öne geçti ancak Konyaspor geri dönmeyi bildik. Konuk ekip golcü ismi Mame Diouf'la 2 gol bularak mücadeleyi 2-2 bitirdi. Karşılaşma sonrası Fanatik'in usta isimleri karşılaşmayı değerlendirdi.

ERMAN ÖZGÜR: BÜYÜK KAYIP

Trabzonspor savunma hattının tamamı stoper özellikli oyunculardan oluşan seçimi ile maça iyi başladı. İlk yarının genelinde top Konyaspor'a geçtiğinde çabuk tepki verdi. Hücumda genelde sol kenarı kullanıp Konyaspor ceza sahasına çok fazla girdi. Bunun getirisinde de kazandığı 2 penaltıyı Bakasetas ve Trezequet ile gol yaparak kağıt üzerinde zor olan maçın ilk yarısında 2-0 öne geçmeyi başardı. Ancak oyuna Ikpeazu'yu da alan Konyaspor pes etmedi. Diouf'un muhteşem golü ile Konyaspor soyunma odasına ümitli gitti. Konyaspor ilk yarıda bulduğu golle kıvılcımını çaktığı geri dönüşün ateşini yine Diouff ile yaktı. Trabzonspor'un ilk yarının sonunda düşmeye başlayan temposu, ikinci yarının başında da devam edince Hadziahmetoviç yürür gibi geçtiği savunmanın arkasında golü attıran oyuncu oldu.

Eşlik etmeyince...

Abdullah Avcı'nın son bölümde başlayan hücum kalitesini arttırabilmek adına yaptığı hamleler karşılığını vermedi. Konyaspor'un eksik kalmasına rağmen Trabzonspor'da maç boyu Trezequet'ye kimse eşlik etmeyince bu fırsat da değerlendirilemedi. Sonuçta Trabzonspor için maç öncesinde beraberlik sürpriz bir sonuç değildi ancak 2-0'ı yakalamış Trabzonspor'un aldığı beraberlik hem sürpriz hem de büyük bir kayıp oldu.

OLCAY ÇAKIR: BÜYÜ BOZULDU

Mükemmel bir oyun başlangıcı yapıp, ön alan baskısıyla da rakibini hataya zorlayan Trabzonspor, penaltılarla öne geçen taraf oldu.Her şey Trabzonspor lehine işler gibi gözükürken Ahmet Oğuz’un sakatlığı sonrası gelen iki rakip hamle oyunda bir çok şeyi de Konyaspor lehine değiştirdi... Trabzonspor’un farkı daha da artırması beklenirken, İlhan Palut’un bu cesur ve mecburi hamleleri içinde İkpeazu da olunca 2-0’ın garanti bir skor olmayacağını düşünenler yanılmadı. Konyaspor’un yükselttiği tempo devre arasına gol atarak girmelerini sağladı. Trabzonspor’un beklemeye geçtiği bu dakikalarda Konyaspor’un golü adeta geliyorum dedi. İkinci yarıya Yusuf Erdoğan hamlesiyle başlayan Trabzonspor’da istenen tempo bir türlü sağlanamadı.

Varlık gösteremedi

Trabzonspor kalesinde VAR’ın da bir türlü emin olamadığı pozisyonda kalesinde ikinci golü gördü. Öyle bir pozisyondu ki Diouf haricinde gerçeği kimsenin çözebildiğini düşünmüyorum... Bu anlardan sonra Abdullah Avcı’nın oyuna hamelleri ile reaksiyon beklense de istenen pozisyon ya da gol bir türlü gelmedi. İlk yarısı 8 dakika, ikinci yarısı 11 dakika uzayan karşılaşmada her iki yarının da uzatmaları nefes kesti... Trabzonspor’da Trezeguet ve Bakasetas’ın bireysel savaşları harici Trabzonspor oyunda kalan bölümlerde varlık gösteremedi. Konyaspor’un İkpeazu’lu ve İkpezu’suz dakikaları oyunun da sonucunu belirlemiş oldu. Kasım büyüsü de böylece bozulmuş oldu.

DENİZ ÇOBAN: VAR ELİ KANITLAYAMADI

Maçın 11. dakikasında VAR yardımıyla Trabzonspor lehine verilen penaltı kararı doğruydu. 26. dakikada bu kez Michalak vücudunu genişleterek topu eliyle oynuyor. Bu da net bir penaltıydı. 54. dakikada Konyaspor’un ikinci golünde, Diouf’un topa koluyla temas ettiği itirazları oldu. Tüm açıları izlediğimde topun dönüş yönünden dolayı hissiyatım, topun Diouf’un koluna temas ettiği yönünde.

Ancak bu sadece bir hissiyat ve bunu görüntülerle kanıtlayamıyoruz. 17 kameranın açılarını dikkatle izleyen VAR hakemi de topun ele temasını ıspatlayamadığı için müdahalede bulunamadı. 82. dakikada Ikpeazu’ya çıkan ikinci sarı kart doğruydu. 87. dakikada ise Trabzonspor lehine verilen penaltının VAR müdahalesiyle iptali doğruydu. Penaltı öncesi Bartra’nın elle oynaması vardı.

TRABZONSPOR’UN KAYBI BÜYÜK / AKSAL YAVUZ

2-0 öne geçmişken, iyi de oynuyorken, o ana dek rakibin pozisyonu yokken, rakip risk alıp çift forvete döndükten sonra geriye çekilmek, oyunu kendi sahanda kabul etmek, topun arkasına geçerek, bekleyerek oynamak?
Halbuki rakibi bu denli oyuna ön alan baskısı yaparak mecbur ettin, penaltıları o oyun anlayışla elde ettin.
İki farka güvenip, maçın o skorla biteceğini düşünerek rehavete kapılırsan; sen, soyunma odasına soğuk ter dökerek, rakip ikinci yarının bir an evvel başlamasını isteyerek gider.

İlhan Palut’un oyuncu değişikliği tuttu, riskin karşılığını aldı, Trabzonspor’da yapılan Yusuf Erdoğan değişikliğine ne demeli? Ömür’ün yerine oyuna giren Yusuf, sağ açık oynadığı, daha doğrusu oynamadığı yirmi dakika Trabzonspor’u sahada bir eksik bıraktı. Heba edilen, çöpe atılan koca bir yirmi dakika… Kaçırdığı bir pozisyon var ki… Sol beke geçtikten sonra sayıyı tamamladı, hepsi o kadar!

Adam eksiltme yeteneklerine sahip Lahtımı, Yusuf’tan daha mı kötü? İnsan ister istemez merak ediyor; madem kötü, madem oynatılmayacaktı niye transfer edildi? Diğer değişikliklere değinmenin anlamı yok, yanlış iliklenen düğme misali! İşe yanlış başlanırsa devamı çorap söküğü gibi gelir! Gole ihtiyacınız var, hava hakimiyeti olan golcü dışarı alındıktan sonra doldur boşalta dönülüyor.
Anlayacağınız soyunma odasına girilmeden yenilen o gol, Trabzonsporlu oyuncuların ayarını kaçırdı, moralini bozdu, hatta Abdullah Avcı’nın da! Trabzonspor gibi bir takımın oyuncuları bu gibi olumsuzluklardan etkileniyorsa, toparlanıp kendine gelemiyorsa, kaos futboluna sığınıyorsa, rakip bir eksik kaldıktan sonra uzatmalar dahil çeyrek devre boşa harcanıyorsa; eyvah eyvah!
İlk gol bireysel, ikinci gol zincirleme hatalardan kaynaklı yenildi. Ve bu golleri defansta kalabalık olduğunuz zaman yiyorsunuz… İlk gole şansızlık, oldu bir kere diyelim gitsin de, ikinci gole hasar tespit tutanağı düzenlemeye kalksak sayfa yetmez, zira Trabzonspor’un kaybı büyük!

Hamsik’in harika şutunu aynı güzellikte kornere çelen Sehic’in, Hamsik’ten aldığı alkış karşılaşmanın ders alınacak en güzel anı idi. Rakip kaleci yılın enlerine aday golünüzü kurtarıyor, siz, sizin golünüze engel olan kaleciyi alkışlıyorsunuz, prova Hamsik, biz de seni alkışlıyoruz!
Mükemmel kurtarışlara imza atan Sehic de dün gece penaltıları yedi zaten…