"HER HAFTA GERİYE GİDİYOR"

Abdullah Avcı'nın oyun başlangıç formasyonu 4-4-2 üzerineydi. Bunu da hafta içi Ferençvaroş maçının bir bölümünde ve rakip 10 kişiyken denemişti. Adana Demirspor gibi hem takım dengesi olan, hem de hızlı hücuma çıkan bir rakibe karşı eğer ön alanda pres yapmıyorsun ve kaptırdığın yerde karşı pres uygulamıyorsan gol yemen ve pozisyon vermen kaçınılmazdı. Trabzonspor her maç, her hafta üzerine koyacağına daha geriye gidiyor. Yalnız oyun anlamında değil, mental anlamda da. Bu da çok net görülüyor. Formsuzluk yalnız takımda değil, Abdullah Avcı'da da var. Ve en problemi de saha içinde hücum ve savunmada oyun anlamında ortak bir dili olmayışıdır. (Reha Kapsal - Fotomaç)

"AĞIR ÇEKİM OYUN"

Bu sezon maçların ilk yarılarını adeta ağır çekimde oynayan Trabzonspor, Kevin Rodrigues'in jeneriklik füzesi ile geriye düştükten sonra uzun süre toparlanamadı. Bu arada Trabzonspor'un 32 metreden yediği serbest vuruş golünde baraj kurdurmaması inanılır gibi değil! Bu neyin öz güveni anlamış değilim! Karşındaki takım Adana Demirspor! Ağır çekimde diyorum çünkü, böyle pas oyunu olmaz. Pas yaparken biraz da hızlı top çevirip, koşmalı takım.

Adana Demirspor gibi bu kadar hızlı oynayan bir takıma karşı, bu kadar yumuşak bir orta saha ve bu kadar yavaş oynarsanız kaybedersiniz! Trabzonspor için maç adeta bir korku filmi gibi geçti. Adana Demirspor haklı bir galibiyet aldı. Geçen yıl uzak ara şampiyon olan Trabzonspor'un, sezona bu kadar kötü başlamasının bir açıklaması olmalı. Tam 12 yeni transfer yapıldı ama Trabzonspor geçen sezonu adeta mumla aratıyor! (Zeki Uzundurukan - Fotomaç)

"NWAKAEME ARTIK YOK"

Bir günlüğüne elektrik kesilse mum ışığında oturur, bir günlüğüne doğal gaz arızası olsa battaniyenin altına sığınırız. Arıza da yokluk da uzarsa jeneratörle, sobayla önlem alırsın hayatta. Nwakaeme artık yok. Visca da uzun süreli bir sakatlık yaşıyor yani Trabzonspor da sorunun çözümü günlük değildi. Sezon başından beri kanatları üretmeyen bir takımın dün Adana deplasmanına çift santrfor ile çıkıp, orta sahayı 2 kişiye bırakıp, rakibinin bu bölgede 4 adamla yer alacağını yok saymak çok önemli bir teknik adam hatası. (Bülent Timurlenk - Sabah)

"TAKIM BİLİNCİNDEN UZAK"

Trabzonspor takımında geçen yıldan 8 farklı isim var... Sekiz oyuncunun değiştiği bir takımda sorunların yaşanması doğal… Ön tarafta Umut Bozok ve Maxi Gomez, sağda Trezeguet, solda Bardhi oynadı. Orta alanda altı oyuncuyla sahaya çıkan Adana Demirspor ise hücumda klasik bir forvet kullanmadı. Ev sahibi takımın attığı ilk golde neden baraj yok bunu düşünmek lazım. Futbol, yanlışları içinde barındıran bir olgu. Sorunların başında gelen en önemli olgu, geçen yılki takım olma bilincinden uzak olunması… Trabzonspor'u geçen sezon başarıya götüren en önemli etken; takım olma, kazanma azmi, coşku ve sorumluluk alma bilinciydi. Şu anda bu özellikler ne yazık ki bu takımda yok. (İskender Günen - Sabah)

TEMPOSUZ OYUNUN FATURASI

Çok ilginç bir maç başlangıcı oldu. Bir taraf 4 tane özel santrfor seçeneği olmasına rağmen santrforsuz, diğer taraf Avrupa maçında top rakibe geçtiğinde yumuşak kaldığı bir maç oynamış olmasına rağmen çift santrforlu bir 11'le maça başladı. Santrforsuz Adana Demirspor orta sahada 10 numara özellikli 2 oyuncu ile üstünlüğü rakibine vermezken, çabuk kanat oyuncuları ile denedi ama golü duran toptan Rodriques'le buldu.

Trabzonspor ise pas yapmakta, dikine oynamakta zorlandığı ilk yarıda Gomes'in savunma arkası koşusu ile kazanılan penaltıyla kaleye gitmeden Bakasetas'la golü attı. Oyun Adana Demir için iyi, oynadığı oyuna göre tabela Trabzonspor için iyiydi. Bu oyun önce Abdullah Avcı'yı değişikliğe itti. Soyunma odasından Gbamin ve kenar oynarken sırıtan Bardhi'nin yerine Hamsik ve Abdülkadir'le döndüler.

Ancak tempo olarak ilk yarı üstünlüğü olan Adana Demir yine çabuk hücumlarla etkili oldu. Geçiş hücumunun örneği niteliiğinde bir pozisyonda Yusuf Sarı'nın pasında Ndiaye ile golü de erken buldu. Trabzonspor için son iki maçta rakiplerin geçiş hücumlarında yaşanan zaafiyet neredeyse maçı kaybettirecekken sahneye yeni transfer Naci'nin enfes pasında Umut Bozok çıktı, nefis bir plaseyle tabelayı dengeledi. Maç boyunca gole yakın taraf Adana Demirspor pes etmedi, maçın yıldızlarından Onyekuru'nun getirdiği, Svensson'un asisti yaptığı son pozisyonda da Samet fişi çeken golü attı. Trabzonspor maçın hiçbir bölümünde rakibinden oyun, tempo ya da skor olarak daha iyi olmadığı maçta ağır bir mağlubiyet alırken yeni takım olmanın ve düşük tempolu futbolun bedelini ağır ödedii.(ERMAN ÖZGÜR)

1 PUANA RAZI OLMADI

İki teknik adamın oyuncu tercihleri ve taktik anlayışı bizi maç öncesi soru işaretleriyle dolu bir beklentiye itti. İlk yarıya baktığımızda Montella iki golcüsünü kulübede tutup koşan, çabuk kısa isimlerle hücum hattını belirlemiş. Abdullah Avcı ise savunmanın önünde Gbami ve Bakasetas ikilisini koymuş, önlerine de ofansif bir dörtlü oturtmuştu. Rodrigues'in müthiş füzesiyle gelen Adana Demir golünden sonra ev sahibi ilk yarı bitene kadar rakip kalede gol aradı ve önemli pozisyonlarda buldu. Trabzonspor için olumlu konuşacak bir şey göremedim. Geçen sezonun şampiyonu şampiyon gibi oynayamıyor. Rakitskiy’nin ikramıyla gelen penaltı olmasa bu yarıda gol atması pek mümkün gözükmüyordu. İkinci yarı Abdullah Avcı, Hamsik ve Abdülkadir hamlesini yaparak orta alanı dengelemeyi planladı. Ancak golü bulan Adana Demir oldu. Geriden başlayan hızlı hücum finaline kadar kusursuzdu ve Ndiaye akıl dolu bir vuruşla takımını öne geçirdi. (TUNÇ KAYACI)