Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Hamsi Festivali bu yılda renkli görüntülere sahne oldu. Girne’de açık alanda düzenlenen festivalde Trabzon’dan getirilen 3 ton hamsi tüketildi.  

Festivalin açılış konuşmasını yapan KKTC Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Murat Zeki Civelek, "Festivalin 19.'sunu gerçekleştiriyoruz ama Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile 3.'sünü yapıyoruz. Burada çok farklı dilden, dinden, kültürden insanlar var." dedi. 

addbaefe-7ae7-42ff-b3cc-dc9e8ea97318

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç da, "Burada bulunmaktan çok mutluyum. Kardeşlik hukukumuzu geliştirmek adına 2016 yılında İskele Belediyemiz ile protokol imzalayarak kardeş şehir olduk. Kardeşliğimiz bu etkinliklerle daha da pekişecek" diye konuştu. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Atilla Ataman, " Türk ve KKTC pasaportu dünyada en iyi pasaport haline gelene kadar bize dur durak yok. Hamsi, birlikte olduğunda denizlerde yaşayabiliyor. Biz onun karakterinden, Karadeniz'in fırtınasından faydalanarak Kıbrıs ile birlikte olacağız" şeklinde konuştu. 

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Buradaki vatandaşlarımızın daha refah içinde yaşamaları için mücadele ediyoruz. Trabzon’dan buraya 3 ton hamsi gönderen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'na teşekkür ediyorum" dedi. 

Konuşmaların ardından KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a üzerinde isminin yer aldığı Trabzonspor forması hediye edildi. 

Karadeniz kültürünün yaşatıldığı alanda uzun horon halkaları oluşturuldu.

0df18b22-51c4-4eb3-ba67-64a4fa71caaa3dbdbbfe-28bc-4e3d-888c-990a26e59f20