Danimarka'da Henrik Kriegbaum Plettner, 2018'de bir barınaktan kedi ve yavrularını sahiplendi. Kedileri taşırken yavrulardan biri işaret parmağını ısırdı. Acıtmayan bir ısırıktı, Plettner aldırış etmedi. Ancak birkaç saat içinde parmağı iki katı kadar şişti. Doktora gitti. Ertesi güne kadar beklemesi gerekti. Yapılan incelemelerde et yiyen bakteri kaptığı belirlendi. Kedi ısırığı, Plettner'ın damarına denk gelmişti ve kedinin dişinde et yiyen bakteri olduğu tespit edilmişti.
PARMAĞI KESİLDİ
Posta'da yer alan habere göre; parmağını saran bakteriden kurtulması için 15 ayrı ameliyat geçirdi. Ancak parmağını eskisi gibi kullanamıyordu. Doktorlar bakterinin vücutta ilerlemesini önlemek için parmağı ampute etti. Ancak Plettner'ın sağlığı bir daha eskisi gibi olmadı. Bağışıklık sistemi zayıfladı, zatürre, gut ve şeker hastalıkları çıktı. Tüm vücudunu saran bakteri Plettner'ı yavaş yavaş ele geçirdi. Plettner'ın ailesi bu yıl ekimde öldüğünü açıkladı. Aile, "Kedi ısırığı deyip geçmeyin, ciddiye alın" dedi.
NASIL OLDU?
Kedi ısırıklarından kana geçen bakteri vakaları sık yaşanmıyor. Isırık yaralarındaki doku enfeksiyonlarına genellikle ‘Pasteurella multocida’ isimli bir patojenik bakteri yol açıyor. Bu bakteri, bazen ölümcül olabilen ‘nekrotizan fasiit’ adlı bir bakteriyel enfeksiyona yol açabiliyor.