Gün geçmiyor ki yeni bir parti kurulmasın Türkiye'de...

Ahhh siyasetçilerin bu şişkin egoları yok mu?

Anlamak gerçekten zor...

Halk çoğunluğunun günlük yaşamın ağır sorumlulukları altında ezildiği bir dönemde, siyasi parti sayısının artması, bir çözüm değil, çözümsüzlük getireceğinin kimse farkında değil galiba! Üstelik bunların yaptığı yetmezmiş gibi, cumhurbaşkanı adayı kim olacak tartışması tam bir rezalet ve halktan kopup yaşandığının göstergesi...Şehir  şehir gezip halkı dinlemekle olmuyor sevgili dostum! Memleketin acil insanî sorunlarını gündemde tutmayan her kim olursa olsun, siyasi parti ve siyasetçi çöplüğüne gidecektir sonuçta...

Siyasetin bir cesaret alanı olduğunu, kadro hareketiyle başarıya ulaştığını, karizmatik liderlerle yürüdüğünü, halka hizmet heyecanı taşıdığını,  güçlü bir sermaye gerektirdiğini, örgütlenme sürecinde sağlıklı adımlarla yol alındığını ve biraz da şans faktörünün olduğunu, rüzgarı arkasına almak gerektiğini, topluma öncülük yapabilecek bir duruş sergilenmesi ve iktidarı sandığa zorlayacak bir güçte olması gerektiğini bilmeyen yok artık! 
Velhasılı kelam sevgili dostum; siyaset ahlakının ciddi ciddi erozyona uğradığı böyle dönemlerde, toplumun da, şaşkın ve bir o kadar da şokta olduğunu söylemeden geçmek safdillik olur.

Seçimin zamanını belirleme haķkının iktidarın tekelinde olması da, tam bir itibarsızlık ve vurdumduymazlık örneği. Zamane siyasetçilerinin, geçmişteki siyasi liderlerin manevra alanları hakkında pek bir bilgi sahibi olmadığı anlaşılıyor.  

Sıcakkanlı ve bir o kadar sakin ve de tuttuğunu koparan,  yerine getireceği vaatlerin peşinde koşan, halkla iletişimi sevecen ve de ne istediğini iyi bilip o yolda iktidarı zorlayan liderler örneği...

Öyle  anlaşılıyor ki, pek yakında bildiğimiz isimleri unutacak, yeni isimlere aşina olacağız.

Yeni yüzler,  yeni heyecanlar ve yeni umutlarla yarına; yarınki Türkiyeye merhaba diyeceğiz! Değişmemekte ısrar edenlere verilen kredi bitmiştir artık; yeni krediler, yıpranmamış yeni yüzlere elbette verilecektir!

Bildiğimiz bu kadar; gerisi halkın takdiri...

Eyvallah!