Bilir misin sevgili dostum; olmadık zamanda, olmadık sürprizlerle karşılaşan insanların yaşadığı şoku ve hayal kırıklıklarını?

İnsanın küçük kıyameti belki de bu yaşananlar, ama ancak yaşayan bilir; kıyamet sahnesindeki olan bitenleri.

Derin kaygılı ruh hali, yalnız  ve sahipsiz hissetme, taşıdığı sorumlulukların üstesinden gelememe korkusu! Yaşanan  bir travma hali, gizli bir depresyon durumudur. Arayışa girmeler ve daha ne planlar; aşağı yukarı vurup kaldırmalar.

Onu yalnız bırakmayan manevî destekçileri de sınırlıdır üstelik!

Ne yapacaksa kendisi yapacaktır. Gerçeklerle yüzleşir ve kolları sıvar; şapkasını önüne koyar!

Kendine bir yol arkadaşı bulur; birbirine destek olmak ve tamamlamak için bir kadro harekatıdır bu. İnat etmiştir; kendine yapılan haksızlıklardan bir başarı hikayesi yazmaya ant içmiştir.  Biraz da nefret ve intikam duyguları beslemeye başlar eskiye dair yaşadığı tecrübelere...Ayakları üzerinde duracaktır ama çok  güç olacağının da farkındadır. Çile çekmeden hiç bir şey olmazmış deyip harekete geçer.  Koşullar ve  yük  ağır olsa da, bir kere karar verilmiştir; dönmek yoktu geriye.

Kafasında binbir çeşit sıkıntılarla yaşayacak ve yol almayı da öğrenecekti; dostları gayret ve sabır telkin etti, ellerinden gelebilecek en güzel şeyleri onunla paylaşmak istercesine. Güç bela sistemini kurmuş gibiydi; eksikleri vardı ama olsun dedi...

Zamanla aşarız bir şekilde diyerek, başaracaklarına olan inançları tamdı; azim, gayret be sabırla beslenen zorlu bir süreç. İşlerin oturması ve sistemin sağlıklı işleyişi için her biri kendi yeteneklerini ortaya koyarak, nihayetinde ne yapıyorsak biz yapıyoruz diyeceklerdi.

Kendilerinden yaşca büyük bir yazarın telkinleri de onları cesaretlendirdi elbette! Kimi fikriyle ve kalemiyle, kimi de mesleki kıvraklığıyla, kimi de teknik bilgi donanımıyla tamamlamak istedi eksikleri...

Velhasılı kelam sevgili dostum; başlamak ve adım adım yol almak cesur insanların işidir. Her bir aşamada elbette yeni deneyimler edineceklerdir. Deneyimleri paylaşmak ve birlikte hareket etmek daha az hata ile yol almaktır sevgili dostum!

Hata yapabilirsiniz ama kimse sizi yolunuzdan alıkoymamalı; herkes içindeki cevheri ortaya çıkarıp ben burdayım diyebilmeli; kıskançlıkla bakanlara inat olsun diye...