Çinli teknoloji devi Xiaomi, Android tabanlı arayüzünün en yeni versiyonu olan MIUI 12.5, geçtiğimiz ağustos ayında kullanıcılara dağıtılmaya başlamıştı. Ardından şirketin kurucusu Lei Jun, MIUI’ın bir sonraki versiyonunun da yılın sonlarında geleceğini duyurmuştu. 

Yakın zamanda birçok ekran görüntüsüne ulaşıp Xiaomi cihazlara neler katacağını gördüğümüz MIUI 13 hakkında en çok merak edilenlerden biri, ilk olarak hangi modellere geleceği oldu. Bir geliştiricinin merakı sayesinde bu modeller ortaya çıktı. Xiaomi’ye Android 12’yi getirecek arayüzden gelen son haberler bununla da sınırlı olmadı. Lei Jun da yeni arayüze dair bazı açıklamalarda bulundu ve bu, çıkışın yaklaştığı sinyallerini artırdı. 

MIUI 13'ün yayınlanmamış versiyonunu bulup irdeleyen geliştirici kacskrz, 'V13.0.0.1.SKACNXM' adlı bu versiyonu incelerken incelerken arayüzden faydalanacak ilk cihazları da ortaya çıkardı. Görünüşe bakılırsa arayüz, ilk olarak 9 modelden oluşan bir gruba gelecek. Bu grubun üyeleri ise şu şekilde: Xiaomi Mi MIX 4, Xiaomi Mi 11, Xiaomi-Mi 11 Pro, Xiaomi Mi 11 Ultra, Xiaomi Mi 11 Lite, Xiaomi-Mi 10S, Redmi K40, Redmi K40 Pro, Redmi-K40 Pro+

Şu ana kadar ortaya çıkan bilgilere göre MIUI 13’te sanal bellek özelliği, yeni widget tasarımları, yeni animasyonlar, kişiye özel bildirim yönetimi, yeni güç optimizasyonu ve daha güçlü bir gizlilik koruması bulunacak. Lei Jun’un yakın zamanda çalışmalarında hız kesilmediğinden ve kesinlikle bir öncekinden daha iyi olacağından bahsettiği MIUI 13, büyük ihtimalle Xiaomi’nin 16 Aralık’ta düzenlenecek yıllık konferansında Xiaomi 12 cihazlarla birlikte tanıtılacak.