WABetaInfo'ya göre, son beta sürümünde keşfedilen en son özellikte WhatsApp kullanıcılarının gruptan kimin ayrıldığını veya yönetici tarafından kimin gruptan çıkarıldığını bilmesini sağlayacak. 

Bu, grup üyelerine kimin, nasıl veya neden gruptan çıktığını sorma ihtiyacını ortadan kaldıracağını gösterecek. Bu özellikle hem grup üyeleri hem de yöneticiler aktif olacak.

Bu yeni WhatsApp grup özelliğine, "Grup Bilgileri" sekmesindeki mevcut katılımcılar listesinden erişilmektedir. Burada “Geçmiş Katılımcıları Gör” başlığı adı altında yeni bir seçenek görülecek. 

whatsapp-1000x700

Bu bölüm kaldırılan üyelerin isimlerini içerecek şekilde ayarlanacak. Çok sayıda üyeye sahip bir gruplarda belirli bir kişiyi bulmak için özel bir arama çubuğu yer alacak.Ancak bu özellik sunulurken, bir üye gruptan ayrıldığında veya gruptan çıkarıldığında sohbetteki herkese bildirimde bulunan mevcut sistem de kaldırılacak.Artık gruptan ayrılan veya çıkarılan kişiler sadece “Geçmiş Katılımcıları Gör” listesinden ulaşılacak.Bu özellik, iPhone'daki en son WhatsApp beta sürümü 22.16.0.75'te tespit edildi. 

Fakat özelliğin yakında Android'e de geleceği düşünülüyor. Ayrıca, uygulamanın platformlar arası doğası nedeniyle, bu yeni WhatsApp grubu özelliğinin ilerleyen dönemlerde masaüstü uygulamasına da geleceği tahmin edilebilir.Bunun yanı sıra, Android için WhatsApp üzerinde çevrimiçi durumunuzu kimlerin görebileceğini seçmenize olanak tanıyan bir özelliği de test ediyor.