Merkez üssü Kahramanmaraş'ta 9 saat arayla 2 büyük deprem meydana gelmesinin ardından spor dünyasının bu bölgeye hem maddi hem de manevi desteği sürüyor.

Yaşanan bu facianın ardından Hollanda'da, Türkiye ve Suriye'de depremlerden etkilenen depremzedeler için yardım kampanyası başlatıldı.

Hollanda Ligi'nde yer alan 18 takımın 17'si, Türkiye ve Suriye bayraklarının bir kalp içinde olduğu kaptanlık bantlarını takarken sadece Ajax, başka bir kaptanlık bandıyla sahaya çıktı.

 "Kulüp kararıyla bunu yaptılar"
Bir dönem ülkemizde Galatasaray forması giyen Ajax'ın eski kaptanı Wesley Sneijder, konu hakkında şu açıklamaları yaptı:

"Bu güzel bir kampanya. Herkes bu bantları taktı ve kaptanlar ayrıca formalarını da bağışladı. Bunların hepsi kampanyaya gidecek ve hafta sonunda açık artırma yapılacak. Sadece Ajax başka bir bant taktı. Sanırım kendi kampanyaları var. Düşüncelerinin ne olduğunu bilmiyorum ama bantı takmak istemeyen Tadic değildi, kulüp kararıyla bunu yaptılar."

"Umarım maçta giydikleri formalardan bazılarını kampanya için bağışlarlar"
Ajax'a çağrıda bulunan Hollandalı isim, eski kulübüne şöyle seslendi:

"Kaptanlık bandı takmamış olabilirler ama umarım maçta giydikleri formalardan bazılarını kampanya için bağışlarlar."

501 milyon lira toplandı
Hollanda'da Türkiye için yardım kampanyası yapan Giro555, 13 Şubat öğlen saatlerine kadar 24.7 milyon euro (501 milyon Türk Lirası) bağış topladı.